20 dolog, amit minden huszonévesnek tudnia kell a testéről

Forrás: Dreamstime -
huszonéves testkép test
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te hányszor érezted azt tinédzserként és huszonévesként, hogy ezt meg ezt megváltoztatnál a testeden? Itt az ideje kibékülnöd magaddal!  Íme, 20 tipp, hogy jobban érezd magad a testedben!

1. Akire a leginkább féltékeny vagy, valószínűleg valaki másnak a testére irigykedik. Sőt, simán benne van a pakliban, hogy az a valaki te vagy, hiszen a szomszéd kertje mindig zöldebb.

Forrás: Dreamstime

2. Van, aki ölni tudna azért, hogy olyan teste legyen, mint neked. Gyakori probléma, hogy akinek kis melle van, az inkább nagyokat akar, és vice versa. Aggodalmaskodás helyett bölcsebb, ha inkább azzal vagy elégedett, amid van.

3. Nincs olyan, hogy megeszel egy szelet sütit, és reggelre öt kilóval többet mutat a mérleg. Edd csak meg nyugodtan.

4. Mindenkinek eszébe jut néha, hogy furák a lábai. Merthogy a lábak tényleg furák. Ez van.

5. Nem számít, milyen méret szerepel a címkén. A különféle márkák méretezése eltérő lehet, ezért fölösleges emiatt aggódni: válaszd azt a holmit, ami egyszerűen kényelmes, és érezd jól magad a bőrödben.

6. Ne figyelj azokra, akik bűntudatot keltenek benned a tested miatt. Akár szándékosan, akár véletlenül teszik, ne figyelj rájuk, kerüld őket. Ne feledd: az elégedett emberek soha nem bántanak másokat.

7. Fontos, hogy elég vizet igyál. Egészen másképp érzed magad, mind lelkileg, mind testileg, ha megiszol naponta két litert, még ha erre olykor nehéz is rávenni magadat.

Forrás: Dreamstime

8. Aki jól érzi magát a bőrében, az jól is néz ki. Ez mindig így van, fölösleges túlragozni.

9. Ha a tested azt súgja, hogy éhes, bízz benne, és egyél. Ne éheztesd magad, többet ártasz vele, mint használnál.

10. Van, hogy nem vagy éhes, és van, hogy felfalnál egy elefántot is akár. Ez teljesen természetes. Ne ess kétségbe, a végén kiegyenlítődnek ezek a napok.

11. Hiába vagy vékony, attól még sportolnod kell. Nem azért sportol az ember, hogy fogyjon, hanem azért, hogy egészségesebb és frissebb legyen, és jobban érezze magát. Ez súlytól függetlenül fontos.

12. A testalkat nem feltétlenül tükrözi az egészségi állapotot. Vannak egészséges duci emberek, és beteges soványak. Az életmód a kulcs, nem a súly.

13. Egyedül téged érdekel mindennél jobban, milyen is a tested. A többiek úgy fogadnak el, ahogy vagy, különösen a pasid!

Forrás: Dreamstime

14. Valószínűleg olyasmi miatt szorongsz, amit más észre se vesz. Te viszont azt hiszed, mindenki szerint ronda vagy.

15. Ha egy férfinak nem tetszik az alkatod, nem neked kell változnod: egyszerűen ő nem illik hozzád. De nyugi, lesz, aki számára te leszel az ideális nő.

16. Ne végezz olyan sportot, amit utálsz. Annyiféle testmozgás létezik, nyugodtan válogathatsz.

17. Tudd, mi a különbség az edzés utáni fáradtság és a lesérülés között. Soha ne tégy olyasmit, ami árt a testednek.

18. Ne csak egy kávét igyál reggelire. Ne spórolj, ne fogyózz reggel, a kiadós reggeli csodákra képes.

19. A nemi szerved teljesen rendben van. Ne parázz miatta: a női nemi szerv rengeteg különféle méretben és formában létezik, és mind teljesen egészséges.

Forrás: Dreamstime

20. Ne feledd, a szépség az alvásnál kezdődik. Lehet, hogy izgalmas dolog egész éjjel fennmaradni, de sokkal egészségesebb, ha alaposan kipihened magad inkább, és másnap frissen kezded a napot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.