Így kell elképesztő sikerrel venni az életmódváltást – A BikiniBody dietetikusának tippjei

Forrás: Katus Attila -
életmódváltás BikiniBody egészséges életmód dietetikus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Abonyi Orsi táplálkozási szakember, a Katusfood dietetikusa a BikiniBody program két és fél hónapja alatt minden héten hasznos tanácsokkal jelentkezik, hogy ezzel is közelebb kerülhessetek a célhoz, a megérdemelt bikiniformához.

A héten többször sikerült Teodórával személyesen is találkoznunk, aminek nagyon örültem, mert ezek a konzultációk mindig többet árulnak el a hangulatáról, motiváltságáról vagy épp kétségeiről, mint ha írásban vagy telefonon beszélnénk. A hétvégét közös piacozással töltöttük, ahol konkrét példákon is végigbeszéltük, melyik élelmiszert érdemes inkább választania, és mit jobb kerülnie a Bikini Body 22 éves nyertesének.

Mivel a program felénél járunk, újból felmértük Teodóra testösszetételét egy úgynevezett bioelektromos-impedancia analízist végző gép segítségével. Ugyanezt a mérést csináltuk meg a program elején is.

Abonyi Orsi és Teodóra Forrás: Katus Attila

Emlékeztetőül: ezek voltak az első mérés számai

A program elején mért testzsír 31%-os volt, normál szintje 29,8% alatt van. Kilogrammban mindez 26,3 kilót jelentett. Az aktív sejtállomány, aminek átlagosan 60%-át tekinthetjük izomnak, a fennmaradó rész pedig a szerveinket, a vérünket és az egyéb szöveti folyadékokat alkotja, normál tartománya 40% és 60% között található, áprilisban Teodóránál 48%-ot, 27,8 kg-ot mutatott.

A múlt héten mért számok a következők:

Zsírállomány: 30%, 24,4 kg, aktív sejtállomány 49%, 28,2 kg. Mit is jelentenek ezek a számok eredményre lefordítva? Több mint jót! Erről beszélünk, amikor lassú, de biztos fogyást szeretnénk elérni.

Teodóra 5 hét alatt ledolgozott magáról majdnem két kiló testzsírt – ez 14 000, igen tizennégyezer kilokalória mínuszt jelent a bevitt és a feldolgozott energia között –, emellett felépített 40 dkg színtiszta izmot, ami nagyon nagy előrelépést jelent korábbi fizikumához képest.

Forrás: Katus Attila

Negatívumként hozzá kell tennem, hogy hidratáltsági állapota minimálisan romlott, bár még mindig a normál tartományban van, a következő időszakban még jobban oda fog figyelni, hogy megfelelő mennyiségű, az eddigieknél még több folyadékot fogyasszon.

Többek között ezért is változtattam ismét egy kicsit az étrenden. A következőkben, elsősorban azért, hogy Teodóra véletlenül se unja meg az étkezéseket, a Vitálkonyha kínálatából kicsit magasabb energiatartalmú főételeket fogunk választani, ezeket azonban 3:2 arányban el fogja osztani az ebéd és a vacsora időszakára, amellett, hogy a kis adag leveseket továbbra is meghagyjuk uzsonnára a folyadékbevitel biztosítása érdekében. Ezt ti is kipróbálhatjátok, hiszen ha 2 fogásos ebédet főztök a családnak, nektek sem kell kimaradnotok a finom falatokból, a lényeg, hogy arányosan csökkentett mennyiségeket fogyasszatok. Vacsorára például érdemes lehet kistányérra szedni az adagodat, így nem tudtok majd túlzásba esni. Kitartást kívánok nektek, a jövő héten ismét jelentkezem!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.