Abonyi Orsi táplálkozási szakember, a Katusfood dietetikusa a BikiniBody program két és fél hónapja alatt minden héten hasznos tanácsokkal jelentkezik, hogy ezzel is közelebb kerülhessetek a célhoz, a megérdemelt bikiniformához.

A héten többször sikerült Teodórával személyesen is találkoznunk, aminek nagyon örültem, mert ezek a konzultációk mindig többet árulnak el a hangulatáról, motiváltságáról vagy épp kétségeiről, mint ha írásban vagy telefonon beszélnénk. A hétvégét közös piacozással töltöttük, ahol konkrét példákon is végigbeszéltük, melyik élelmiszert érdemes inkább választania, és mit jobb kerülnie a Bikini Body 22 éves nyertesének.

Mivel a program felénél járunk, újból felmértük Teodóra testösszetételét egy úgynevezett bioelektromos-impedancia analízist végző gép segítségével. Ugyanezt a mérést csináltuk meg a program elején is.

Abonyi Orsi és TeodóraForrás: Katus Attila
Emlékeztetőül: ezek voltak az első mérés számai
A program elején mért testzsír 31%-os volt, normál szintje 29,8% alatt van. Kilogrammban mindez 26,3 kilót jelentett. Az aktív sejtállomány, aminek átlagosan 60%-át tekinthetjük izomnak, a fennmaradó rész pedig a szerveinket, a vérünket és az egyéb szöveti folyadékokat alkotja, normál tartománya 40% és 60% között található, áprilisban Teodóránál 48%-ot, 27,8 kg-ot mutatott.

A múlt héten mért számok a következők: Zsírállomány: 30%, 24,4 kg, aktív sejtállomány 49%, 28,2 kg. Mit is jelentenek ezek a számok eredményre lefordítva? Több mint jót! Erről beszélünk, amikor lassú, de biztos fogyást szeretnénk elérni. Teodóra 5 hét alatt ledolgozott magáról majdnem két kiló testzsírt – ez 14 000, igen tizennégyezer kilokalória mínuszt jelent a bevitt és a feldolgozott energia között –, emellett felépített 40 dkg színtiszta izmot, ami nagyon nagy előrelépést jelent korábbi fizikumához képest.

Forrás: Katus Attila

Negatívumként hozzá kell tennem, hogy hidratáltsági állapota minimálisan romlott, bár még mindig a normál tartományban van, a következő időszakban még jobban oda fog figyelni, hogy megfelelő mennyiségű, az eddigieknél még több folyadékot fogyasszon.

Többek között ezért is változtattam ismét egy kicsit az étrenden. A következőkben, elsősorban azért, hogy Teodóra véletlenül se unja meg az étkezéseket, a Vitálkonyha kínálatából kicsit magasabb energiatartalmú főételeket fogunk választani, ezeket azonban 3:2 arányban el fogja osztani az ebéd és a vacsora időszakára, amellett, hogy a kis adag leveseket továbbra is meghagyjuk uzsonnára a folyadékbevitel biztosítása érdekében. Ezt ti is kipróbálhatjátok, hiszen ha 2 fogásos ebédet főztök a családnak, nektek sem kell kimaradnotok a finom falatokból, a lényeg, hogy arányosan csökkentett mennyiségeket fogyasszatok. Vacsorára például érdemes lehet kistányérra szedni az adagodat, így nem tudtok majd túlzásba esni. Kitartást kívánok nektek, a jövő héten ismét jelentkezem!