kihíváséve2016 kihívás egészség fitt futás edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem volt bennem egy cseppnyi félelem sem, amikor rábólintottam a júniusi kihívásra. Mindennap fél óra futás? Ugyan már! Voltak megingások, de büszke vagyok a teljesítményemre. Ha egy olcsó és több testrészt is átmozgató spotra vágysz, akkor a futás a te Joker kártyád! 

Világéletemben sportoltam: általános iskolában az atlétikai csapat tagja voltam, tíz évig versenyszerűen táncoltam, majd az idő elteltével a futásra váltottam. Hogy miért? Egyszerű a válasz: költséghatékony és egyszerű. Persze nem mindegy, hogy az ember milyen futócipőt húz a lábára, és ezt tapasztalatból mondom! 10 ezer forint alatt nem is érdemes választanotok. Ha megvan a tökéletes lábbeli, már csak egy szellős és kényelmes pólóra, valamint egy ugyanilyen sortra van szükségetek.

Forrás: Youtube

Hogyan kezdtem a kihívást?

Egy női szerkesztőségben elengedhetetlen, hogy az ember ne halljon naponta különböző praktikákat és tippeket a sikeres fogyásról. Én tudatosan sosem diétáztam, inkább csak finoman gátat szabtam a vágyaimnak. (Ezért sem étellel kapcsolatos kihívást választottam). A futás mindig is része volt az életemnek: vidéken lakom, így számomra mindig rendelkezésre áll egy elhagyott erdő vagy halastó, ahol leróhatom a köreimet. Az első dolgom az volt, hogy frissítettem a telefonomon található futóalkalmazást, amely segítségével edzeni szoktam. Ez a kis program rögzíti a megtett kilométereket, sőt még az elvesztett kalóriák számát is.

Mi a legfontosabb futás előtt?

A bemelegítés. Ez egy kemény fizikai sport, így semmi esetre sem szabad kihagynod! Helyben futás, karkörzés, lábemelések és guggolás: ez körülbelül 5-10 percben. Az egész folyamat segít, hogy fizikailag és lelkileg is rákészülj a dologra. Hidd el, te sem akarsz keringési rendellenességet vagy izomsérülést! Ha ezt a pár percet nem végzem el, én el sem indulok. Nemcsak az edzőteremben, de a szabadban is simán elvégezheted a bemelegítést és a nyújtást. Nagy Amarilla meg is mutatja, hogyan. A másik legfontosabb a víz. Két-három pohár elfogyasztása ajánlott, főleg nyáron, mielőtt útnak indulsz.

Forrás: Dreamstime

Futókisokos - Mikor, mennyit, hogyan?

Kinek nem ajánlott a futás? Hogyan érdemes elkezdeni, ha teljesen kezdő vagy? Miért kell odafigyelni a légzésre, és milyen terepen egészséges a futás? Tudj meg mindent a cikkünkből! Motiváld magad a legjobb ritmusokkal! Íme, a 10 legjobb zeneszám futáshoz.

Volt megingás az egy hónap alatt?

Hogyne! Sőt őszinte leszek veletek: nem futottam mindennap! Nem is szerettem volna, hiszen az olyan fizikai megterhelést okozott volna az izmaimnak, hogy biztosan sérülten jöttem volna ki a dologból. De komolyan vettem a kihívást, és egy héten négyszer mindig futócipőt húztam! Bár nemcsak azért, hogy a hónap végén beszámoljak nektek. Számomra a futás maga a nyugalom szigete. A megtett kilométerek alatt kapcsolódok ki, gondolom át az élet nagy dolgait, és tervezgetem a kis életem. Olyan, mintha meditálnék, csak nem egy helyben.

Pozitív hatások?

Jobban aludtam éjszakánként. Energikusabb és nyugodtabb voltam a munkahelyemen. Segített levezetni a bennem felgyülemlett stresszt. Ha egy olyan mozgásra vágysz, ahol kiadhatod magadból a napi agressziót, akkor ez a te sportod. Egészségesebbnek érezem magam tőle nemcsak fizikailag, de lelkileg is. Bátran ajánlom nektek ezt a csodás sportot, hiszen az ember szó szerint újjászületik tőle, sőt véleményem szerint hosszú évekkel meg is hosszabbítja csekély kis életünket.

Forrás: Dreamstime

Készen állsz a következő kihívásra? Július a gyümölcsevés hónapja!

A futás hónapja után a július a gyümölcsevés próbája lesz, a kihívás évének következő megméretése ugyanis arról szól, hogy mindennap együnk gyümölcsöt.

Bata Szilvia világbajnok fitneszmodell: "Alázat, felkészültség és akaraterő nélkül nem megy"http://www.life.hu/ez-zsir/20160628-bata-szilvia-fitneszmodell-beszelt-a-versenyzesrol-es-eletmodjarol.htmlA 23 éves Bata Szilvia fiatal kora ellenére rengeteg eredményt tud már felmutatni. Nem is csoda, hiszen alázat, felkészültség és akaraterő jellemzi Szilvi hozzáállását, ráadásul rengetegen támogatják, többek között a párja is, hogy a legjobbat hozhassa ki magából. Ez Zsír!Origo110 éven felüliek vallottak a hosszú élet titkáról http://www.life.hu/ez-zsir/20160629-100-even-feluliek-vallanak-a-hosszu-elet-titkarol.htmlMi a hosszú és boldog élet titka? Kik mondhatnák meg ezt jobban, ha nem a világ legidősebb emberei. Fogadd meg a tanácsukat, hogy te is száz évig élhess! Ez Zsír!--Felér egy brutális kínzással! Ez történik a testeddel, ha nem iszol elég vizethttp://www.life.hu/ez-zsir/20160627-feler-egy-brutalis-kinzassal-ez-tortenik-a-testeddel-ha-nem-iszol-eleg-vizet.htmlAz emberi szervezet 70%-át víz teszi ki: ez felel az anyagcseréért és vérkeringésért, a méregtelenítésért és testünk hőszabályozásáért. De a szép bőrnek is elengedhetetlen feltétele testünk belső hidratálása, ráadásul az esetek túlnyomó többségében a fáradtságot és a fejfájást éppen a dehidratáltság okozza. Ez Zsír!OrigoElképesztő sikerrel zárult BikiniBody programunk! Ennyit változott Teodóra 10 hét alatt!http://www.life.hu/ez-zsir/20160627-katus-attila-utolso-beszamoloja-a-bikinibody-programrol-es-teodora-atalakulasarol.htmlElérkeztünk a 10 hetes BikiniBody programunk végéhez, amelynek kitűzött célja az volt, hogy 2 hónap alatt Teodóra példáján keresztül mutassuk be az olvasóknak, hogy szakemberek segítségével hogyan tudjuk az egészségi és fittségi állapotunkat növelni és ezzel együtt alakunkat és gondolkodásmódunkat formálni. Olvasd el Katus Attila utolsó beszámolóját! Ez Zsír!OrigoA teljes kiőrlésű gabona lehet a hosszú élet titkahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160621-a-teljes-kiorlesu-gabona-lehet-a-hosszu-elet-titka.htmlAzt már eddig is tudtuk, hogy a jó fajta szénhidrátokra, vagyis a teljes kiőrlésű gabonákra nagy szüksége van a szervezetünknek. A kutatók azonban most azt is kimutatták, hogy akik naponta legalább három adag teljes kiőrlésű gabonát fogyasztanak, azok korai halálozásának kockázata 20 százalékkal alacsonyabb azokhoz viszonyítva, akik egyáltalán nem, vagy csak kevesebb ilyen gabonafélét esznek. Ez Zsír!--Csak 5 perc! Így készül az egészséges gyümölcsjégkrém!http://www.life.hu/ez-zsir/20160623-egeszseges-gyumolcsos-fagyik-5-perc-alatt.htmlItt az idei nyár első hőségriasztása. Ahelyett, hogy legszívesebben bebújnál a hűtőszekrénybe, próbáld ki az egészséges jeges finomságokat, amiket te is pillanatok alatt elkészíthetsz otthon. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.