A csodás Eb-szereplésünk után még mindig focilázban ég az egész ország. Most még azok is imádják a focit, akik egyébként nem igazán követik a magyar sportot. Régi és új focirajongóknak kedvezünk most különböző alternatívákkal. Nem foci, mégis focilabdával játsszák, mi az? 

1. Footgolf 

A labdarúgást a golffal ötvözi ez a szuper sport, ami 2009-ben Hollandiából indult hódító körútjára. Egy rendes pálya 18 szakaszból áll, minden szakasznál egy kiindulópontból a lehető legkevesebb rúgással kell a focilabdát a lyukba rúgni. Vagyis alapvetően a golf szabályai érvényesülnek, csak éppen focilabdával játsszák. A természeti környezet és a jó levegő csak bónusz a szuper játék mellé. Az első világbajnokságot ráadásul Magyarországon rendezték meg, és a dobogó mindhárom fokán hazai versenyző végzett.

Forrás: Youtube

2. Buborékfoci 

A Norvégiából indult buborékfoci szabályai megegyeznek a hagyományos fociszabályokkal, egy fontos dolgot kivéve. Lökdösődni nagyon is ér! A játékosok ugyanis egy hatalmas buborékot húznak magukra, ami fejtől térdig védi a testet, így minden ütközéstől megvéd. Elesni nem ajánlott, felkelni ugyanis nem a legegyszerűbb ebben a gömbgúnyában.  Mindenért kárpótol azonban, hogy szabályok nélkül tombolhatjuk ki magunkat! Hajrá!

Forrás: Youtube
Nem csak a férfiak sportja! Magyar nők, akik sikert sikerre halmoznak a fociban

Az elmúlt hetekben mindenkit a foci tart lázban. Nem is véletlen, hiszen a magyar csapat szereplése minden várakozást felülmúlt. De azt például tudtad, hogy Magyarországnak női csapata is van? És azt, hogy rengeteg magyar nő elkötelezett ez iránt a sport iránt? Olvasd el a Life.hu cikkét!

3. Dekázás 

Sok trükk alapja és a labdakezelés tanításában is jó szerepe van, de csak úgy, a labdarúgástól eltekintve is kiváló szórakozás. Egyébként elég jók vagyunk benne, 2006-ban az akkor 11 éves Kolár Bence döntötte meg a dekázás Guinness-rekordját, 2214-et dekázott. Csima Pongrác 2007-ben ezt is túlszárnyalta 4239-cel. 2009-ben a hátán fekve döntött új rekordot, akkor 9766-ot dekázott a labdával.

Forrás: Youtube

+1. Festés 

Ki hinné, hogy a focilabda még ecset helyett is jól használható? Már csak egy hatalmas üres vászon kell, és máris indulhat a festés. Ez a kép még a 2014-es világbajnokság tiszteletére készült.