A szerelem vak – egy kapcsolat elején legalábbis minden bizonnyal. Aztán ahogy telik az idő, és a felek egyre inkább megismerik a másikat, hamar kiderülhet, hogy a szőke herceg fehér lovon valójában egy álnok hazudozó.

 Olvasónk nyílt levelét változtatás nélkül közöljük.

Levél a férjemnek, akiről kiderült, milyen ember is valójában

Lassan 16 éve annak, hogy levettél a lábamról, és elkezdődött közös életünk. Akkor már hosszú ideje egyedül éltem a gyerekeimmel, és hihetetlenül boldognak és szerencsésnek éreztem magam, hogy megismertelek.

Forrás: Thinkstock

Azt mondtad, örülsz, hogy találkoztunk, mert én jobb emberré tettelek. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy valójában mennyire rossz, hazug és erőszakos ember is vagy. Nem kételkedtem abban, hogy szeretsz, annyiszor mondtad, és olyan kitartóan kérted, hogy menjek hozzád feleségül.

Én voltam a harmadik feleséged, ezzel tisztában voltam, azzal viszont nem, mennyire önző is vagy a lelked mélyén.

Amióta elhagytál, keresem a válaszokat. Ma már tudom, hogy narcisztikus személyiségzavarral küzdesz, és miközben van egy jó oldalad, dr. Jekyll, akit mindenki szeret, mert érzékeny, karizmatikus, van egy másik oldalad is, Mr. Hyde, aki másokat bánt, megaláz, és mindenki felett uralkodni akar.

Üzennél valakinek? Üzenj a Life.hu-n keresztül!
Régóta nyomja már a szívedet egy feldolgozatlan sérelem? Név nélkül, mégis őszintén le szeretnéd írni a gondolataidat egy családi, munkahelyi problémával kapcsolatban? Írd meg nekünk az info@life.hu e-mail-címre, és öntsd ki a szíved a Life.hu segítségével!

Nagyon fárasztó volt úgy élni, hogy folyton azon aggódtam, vajon mi olyat teszek én, az anyukád vagy a gyerekeim, ami megint kihoz a sodrodból, most azonban, hogy elhagytál, azon őrlődöm, hogy nem vettem észre korábban, milyen kegyetlen is tudsz lenni másokkal. 

Forrás: Thinkstock

Én próbáltalak rávenni, hogy kérjünk segítséget, oldjuk meg a gondokat, de neked egyszerűbb volt kilépni a helyzetből, hiszen te nyilván nem tehetsz semmiről.

Könnyebb azt hinni, hogy ha a környezeted hagyná, te lennél a legsikeresebb üzletember, élhetnél egy spanyolországi kastélyban, hiszen mindenkinél tehetségesebb vagy, csak ezt senki nem ismeri fel. Csakhogy lassan 50 éves leszel, egyre többet iszol és dohányzol, szabadidődben lepukkant bárokban támasztod a pultot. Milyen szomorú ez az egész, és milyen szánalmas, hogy ez engem még mindig érdekelni tud...

Te mindenesetre már tovább léptél, és mint mindig, most is a könnyebb utat választottad, ismét egy gyermekeit egyedül nevelő anyuka saját otthonnal. És bizonyára vele is elhiteted, mennyire szereted, és ő is ugyanolyan boldognak és szerencsésnek fogja magát érezni, mint egykor én.

Forrás: Dreamstime

Vajon ezúttal mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy kiderüljön, milyen is vagy valójában?