Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyás levest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús
  • 1 cs újhagyma, vagy 8 dkg apróra vágott vörös hagyma
  • 1 kg héjában főtt burgonya
  • 1 kg paradicsom
  • 2 db padlizsán
  • 2 db cukkini
  • 20 dkg reszelt félzsíros sajt
  • 5 g friss bazsalikom
  • frissen őrölt bors
Padlizsánnal és cukkinivel rakott burgonyaForrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:

Megfőzöm a burgonyát, majd megtisztítom és felkarikázom. A padlizsánt és cukkinit is felkarikázom, és serpenyőben elősütöm. A darált húst kis karikákra vágott újhagymával megpirítom, sóval, borssal, ízesítem. A paradicsomot pürésítem, majd a megpirult húshoz adom. Ízesítem még egy kevés bazsalikommal is, és mehet bele a reszelt sajt is. Végül a pürésített főtt burgonyával krémes állagúvá alakítom. Ezt a krémet rakom a tepsibe a cukkinivel és a padlizsánnal együtt rétegezve. A tetejét megszórom a reszelt sajt másik részével, és sütőben megsütöm.

Nézd meg a teljes adást: