Túlzásba vitted a szilveszteri mulatozást? Így élheted túl a másnaposságot!

másnaposság tojás citrom leves szilveszter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szilveszter éjszakáján könnyű egy kicsit túlzásba esni, ami az italozást illeti. Így ha nem lázadtál a kötelező buli ellen, és nem otthon aludtál a meleg ágyadban, hanem egész éjjel dorbézoltál, akkor szükséged lehet a macskajaj elleni tippjeinkre.  

Citromos víz

A legfontosabb a folyadékfogyasztás, hiszen az alkohol elvonja a vizet a sejtekből, dehidratálja a szervezetet. Így mindennél előbbre való, hogy pótoljuk az elveszített folyadékot. A reggelt rögtön indítsd egy pohár nem túl hideg szénsavmentes ásványvízzel, amit feldobhatsz egy kevés citromlével is. A citrom jót tesz a gyomornak, ráadásul tele van C-vitaminnal.

A citromos víz jót tesz a gyomornak Forrás: Shutterstock

20 ok, amiért érdemes citromos vízzel kezdeni a napodat!

A citromos víz nemcsak tökéletes szomjoltó, de a szervezetet is vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel látja el. Nem is beszélve arról, hogy a legjobb természetes energiabombának tartják. Miért érdemes citromos vízzel kezdened a napod? Eláruljuk!

Gyümölcslevek

A gyümölcslevekben lévő fruktóz segít az alkohol hatásainak semlegesítésében, ráadásul rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyektől sokkal könnyebben helyrerázódsz majd. Ha van hozzá erőd, ne bolti leveket igyál, hanem otthon turmixolj össze néhány gyümölcsöt. A banánt semmiképpen ne hagyd ki belőle, mert az visszaállítja az optimális nátrium- és káliumszintet a szervezetedben. Egyébként a zöldségekkel se nagyon lőhetsz mellé, a paradicsomot mindenképpen ajánljuk.

A gyümölcslevekben lévő fruktóz segít az alkohol hatásainak semlegesítésében Forrás: Shutterstock

Tojásrántotta

A tojás rengetegféle vitamint tartalmaz, ráadásul a fehérje kifejezetten hasznodra válik a macskajajos állapotban. Segít megtisztulni a méreganyagoktól: a benne található cisztein segíti a másnaposságért felelős acetaldehid mielőbbi lebontását.

A tojásban lévő fehérje kifejezetten hasznodra válik a macskajajos állapotban Forrás: Shutterstock

Spenótos frittata: finom és egészséges recept

Villásreggelinek elsőszámú, de olyan kiadós és finom, hogy ebédre is elkészíthetitek ezt a csupa zöldséges frittatát.

A receptért kattints ide!

Leves

Egy kellemesen meleg, tápanyagokban gazdag leves megnyugtatja a gyomrot, megmelengeti a lelket, és feltölt erővel, energiával. Persze ne egy túlságosan nehéz húslevessel indíts, inkább egy finom zöldséglevessel békítsd meg a gyomrodat.

A zöldségleves megnyugtatja a gyomrot, és feltölt erővel Forrás: Shutterstock

Egy kis mozgás

Ha sikerült a tápanyagokat visszapótolni a szervezetedben, és nagyjából ki is aludtad magad, akkor ideje mozogni is egy kicsit. Persze nem kell túlzásba vinni, csak, amennyi jólesik. Egy kis séta a friss levegőn is sokat segít, de uszodába is érdemes ellátogatni. Ússz néhány hosszt, majd irány a szauna, ami minden méreganyagtól megszabadít.

Menj uszodába: a víz garantáltan felfrissít, a szauna pedig méregteleníti a szervezetedet Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.