Az időjárás ugyan nem kedvez a húsvéti hangulatnak, de épp itt az ideje, hogy eltervezd, milyen locsolóverset fog mondani a gyerek a nagyinak, miként fogjátok kifesteni a tojásokat. A lakás ünnepi feldíszítésén túl, neked mint szülőnek már azon is dolgoznod kell, hogy mit hozzon a nyuszi. A csokihegyeken túl, sok családban hagyomány, hogy a kisebbek apró vagy épp nagy ajándékra is szert tesznek a húsvét apropóján. Mi most a nyuszis ajándékokat vesszük sorra.

 

Vegyél nyugodtan élő nyuszit ajándékba  

De csak akkor, ha egyébként is nyulat szeretnél tartani, mint házi kedvenc. Igen, te! Ne a gyerek felelőssége legyen, hiszen egy nyuszi sokkal több figyelmet, türelmet és gondoskodást igényel, sokkal kényesebb, mint egy hörcsög vagy aranyhal. Azt is vedd figyelembe, hogy vele rendszeresen kell járnod állatorvoshoz, vágni kell a körmét, vitamint kell neki adni. Akármekkora a ketrece, naponta ki kell engedni a lakásban, kertben futkosni. Egy kis rágcsálóval szemben, egy nyuszi várható élettartama jóval hosszabb, 6-12 évig is lehet.

Ám van megoldás akkor is, ha nem tudod megtartani, de szeretnél gyermekednek egy ilyen felejthetetlen élményt adni. Akkor, ha van például olyan rokon, aki 1-2 hét elteltével átvenné, vagy egy vidéki nagyszülő, aki szívesen tartaná a kertben, megfelelő kondíciók mellett, az elhelyezése meg is oldódott.

Forrás: Shutterstock

Vágd le a nyuszit

Ez drasztikusan hangzik, de évente százezernél is több nyúl kerül a tányérokra. Húsa zsírszegény, ugyanakkor igen fehérjedús, aki kedveli a vadhús ízét, annak remek étel készülhet belőle. Nyílván egy több éve tartott, szívedhez nőtt nyuszit megenni szinte lehetetlen, de ha meghatározott időre veszed, azzal a céllal, hogy később elkészítsd, akkor eleve nem fogsz hozzá kötődni. Ezzel még mindig sokkal jobbat teszel neki, mintha pár hét elteltével elengeded egy erdőben – ahol nem fog tudni megélni -, vagy megpróbálod beadni egy állatmenhelyre. Jó, ha tudod, hogy a legtöbb egyáltalán nem fogad be a húsvéti időszakot követően nyuszikat. Céljuk ezzel az, hogy csak az ajándékozzon ilyen kisállatot, aki utána nem akarja kitennie az utcára.

Nyuszit simogatni nem csak otthon lehet  

Az állatkertekben, menhelyeken és egyéb húsvéti rendezvényeken könnyen találhatsz nyuszisimogatókat. Látni fogod, hogy egy kisgyerek megsimiz pár hosszú fülűt, és már menne tovább más, érdekesebb játék, látnivaló felé. Ezért tehát tényleg felesleges venni élő nyulat.

1. Sylvanian Families Csoki nyuszi család - mall.hu 7890 Ft, 2. Színezhető nyuszijáték -webaruhaz.net 3890 Ft, 3. Húzható fa nyuszi - okolurko.hu 7990 Ft, 4. Ugráló nyuszi - Insitu 1200 Ft, 5. Interaktív baba - Játékshop 11.450 Ft, 6. Lumiluvs világító nyuszi - Játéknet 2379 Ft, 7. Hangot adó plüssnyuszi - Kolibri játék webáruház 6689 Ft, 8. Pelux interaktív nyuszi - strandjatek.hu 7999 FtForrás: Shutterstock

Vegyél olyan nyuszit, ami nem igényel gondoskodást  

A plüssnyulakon túl is van számos olyan játék, ami kielégítheti a húsvétinyuszi-mániát. Összegyűjtöttünk pár alternatívát, melyeket egész biztosan imádnának a gyerekek.

Azonban nem kell feltétlenül venned, te is készíthetsz nyuszis ajándékot. Rengeteg szuper ötletet hozunk erre neked vasárnap, de addig is itt van egy végtelenül egyszerű és bűbájos kis zokninyuszi: