Kevesebb rémisztő dolog van annál, mint amikor a páréves gyermek éjjel sírva ébred egy rémálom miatt. Főként akkor, ha ezek gyakorivá válnak, és a kicsi előző életéről kezd el mesélni.

A reinkarnációt sok vallás elveti, de akadnak, melyek tanaiban igen fontos szerepet tölt be. Ilyen például a hinduizmus, mely azt vallja, hogy aki életében elérte a lelki üdvösséget, az halála után a lelki világba kerül. Azok viszont, akik különféle gyarló emberi tulajdongásoktól szenvedtek – vágyak, önteltség, tárgyi javak halmozása... stb. -, esélyt kapnak egy új élet formájában. A karma alapján újjászületni épp úgy lehet emberi, mint állati vagy növényi formában.

Dr. Jim B. Tucker gyermekpszichológus és a Virginia Orvostudományi Egyetem pszichiátriai és neuro-viselkedési tudományok professzora eddig több mint 2500 esetet vizsgált, melyekben gyermekek emlékeztek az előző életükre. Ezek nagy része könyvben is megjelent, melynek címe Vissza az életbe. Az ilyen kisgyermekek általában 2-3 éves korukban kezdik felszínre hozni a korábbi életük emlékeit, ám 7 éves korukra elhalványulnak. Ezek a történetek egyszerre érdekesek és ijesztőek.

Dr. Jim B. TuckerForrás: Wikipedia/Dan Addison

A II. Világháborúban volt repülőgép-pilóta  

A professzor esetei közül az egyik legmeggyőzőbb egy 28 hónapos kisfiú története. James Leininger boldog gyermek volt, de 2 éves korában egyik napról a másikra rettenetes rémálmok kezdték gyötörni. Szinte mindig egy lángoló repülőről és annak vízbecsapódásáról álmodott. Sírva ébredt azt kiabálva, hogy „Kigyulladt, nem tudok kiszállni". Szüleinek elmondta, hogy régen James Hustonnak hívták. Beszélt a Corsair nevű repülőgépe lezuhanásáról, arról, hogy pilóta volt, és egy hajóról szállt fel, a Natoma-ról. Elmesélte azt is, hogy a japánok lőtték le Iwo Jimánál.

Édesapja hithű katolikusként elvetette az újjászületés lehetőségét, és megpróbált utánajárni a fia történetének, hogy bizonyítsa, az egész csak élénk fantáziájának szüleménye. Megdöbbenve tapasztalta, hogy azokat, amiket a gyermeke elmondott, történelmi tényekkel is alá lehet támasztani. Volt ugyanis egy amerikai repülőgép-hordozó a második világháborúban, az úgynevezett USS Natoma Bay, mely részt vett az Iwo Jima hadműveletben, és valóban szolgált rajta egy James Huston nevű pilóta, akinek a gépét, aminek a neve Corsair volt, lelőtték a tenger felett.

Amikor Dr. Jim B. Tucker megismerte Jamest, tudta, hogy a kisfiú számára ez nem csak játék, nem csupán figyelemfelkeltés, hiszen látható jelei voltak a stressznek és a traumának. Éjjel rémálmok gyötörték, napközben pedig gyakran eljátszotta a repülőgép-szerencsétlenséget.

James Huston és James LeiningerForrás: reincarnation-research.com

Egy hollywoodi színész lelke él benne  

Néhány évvel ezelőtt, Dr. Jim B. Tucker elkezdett vizsgálni egy fiatal fiút, Ryan Hammondot. A 4 éves fiú nagyon nyugtalanul kezdett aludni: sokszor felriadt, rémálmai voltak.

Gyakran ébredtem arra az éjszaka közepén, hogy sikoltozik, kezét pedig a mellkasára szorítja. Ilyenkor szinte mindig ugyanarról az álomról számolt be: Hollywoodban volt, amikor a szíve felrobbant – mesélte Ryan édesanyja, Cyndi Hammons.

Ez így ment kisebb-nagyobb szünetekkel még egy évig, majd 5 évesen a fiú döbbenetes dologgal állt anyja elé:

Valamit el kell mondanom neked. Én valaki más voltam.

Többek közt mesélt arról, hogy fellépett a Broadway színpadán, és együtt dolgozott olyan sztárokkal, mint Rita Hayworth. A történetei olyan részletesek voltak, hogy édesanyja már-már kezdett neki hinni. Hiszen ezeket egy 5 éves gyerek, még kivételes fantáziával sem képes kitalálni. A helyi könyvtárból kivett pár könyvet, melyekben régi hollywoodi filmekről írtak. Az egyikben Ryan meglátott egy fényképet, mely az 1932-es Night After Night című film forgatásán készült. Ez hozta meg a fordulatot, ugyanis rámutatott egy színészre, Marty Martynra.

Ez én vagyok - mondta Ryan.

Marty nem volt ismert színész, hamar el is hagyta ezt a pályát, és színészügynök lett. Az 5 éves fiú azonban egészen pontos leírást adott a férfi egykori házáról, valamint életéről is sok információval szolgált. Ezeket később némi utánajárással igazolták is. Marty Martyn halálát egyébként szívroham okozta.

Marty Martyn és Ryan HammondForrás: nbcnews.com

Az újjászületés lehetőségét a mai napig sokan elvetik. Ugyanakkor folyamatosan kerülnek elő olyan történetek, melyekben gyerekek vagy hipnózis alatt álló felnőttek mesélnek előző életükről. Élénk fantázia, a tudatalatti tréfája lenne csupán, vagy valóban létezik a reinkarnáció?