Ez az egytálétel gyorsan és könnyen elkészíthető, no meg persze igen laktató is. Sűrűbb, mint a hagyományos bableves, ugyanakkor semmiféle állati eredetű hozzávalót nem tartalmaz. Nézd meg, hogyan készül!

Ez a leves alacsony zsírtartalmú, vegán, gluténmentes, olajmentes, cukormentes és gazdag rostokban, fehérjében és vasban.

Vegán fűszeres bableves

Hozzávaló:

1 csésze kockára vágott vöröshagyma
1 csésze kockára vágott sárgarépa
1 db kockára vágott zöldpaprika
1 csésze apróra vágott szárzeller
¼ csésze apróra vágott jalapeno paprika
3 gerezd apróra vágott vagy áttört fokhagyma
2 teáskanál római kömény
2 teáskanál oregánó
2 teáskanál chilipor
3-4 csésze zöldségleves-alaplé
1 csésze paradicsomszósz
2 csésze előfőzött vagy konzervbab
1/2 csésze apróra vágott koriander
só és bors ízlés szerint

Vegán fűszeres bablevesForrás: Shutterstock

Elkészítés

1. Tedd egy felforrósított lábasba a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a fokhagymát és a paprikát, folyamatos kevergetés mellett hagyd 5-10 percig főni, míg el nem kezdenek puhulni. Ezután szórd bele a fűszereket, és főzd még néhány percig.

2. Add hozzá a babot, a paradicsomos mártást és a levesalapot, majd főzd további 10-15 percig.

3. Vedd ki a leves egyharmadát, turmixold alaposan össze, majd öntsd vissza. Keverd bele a koriandert, majd sózd és borsozd ízlésed szerint.

Jó étvágyat!