A tökéletes hétvégi ebéd: 30 perc alatt kész a fűszeres vegán bableves

Forrás: Shutterstock -
bableves fűszeres étel ebéd recept gluténmentes egészséges vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez az egytálétel gyorsan és könnyen elkészíthető, no meg persze igen laktató is. Sűrűbb, mint a hagyományos bableves, ugyanakkor semmiféle állati eredetű hozzávalót nem tartalmaz. Nézd meg, hogyan készül!

Ez a leves alacsony zsírtartalmú, vegán, gluténmentes, olajmentes, cukormentes és gazdag rostokban, fehérjében és vasban.

Vegán fűszeres bableves

Hozzávaló:

1 csésze kockára vágott vöröshagyma
1 csésze kockára vágott sárgarépa
1 db kockára vágott zöldpaprika
1 csésze apróra vágott szárzeller
¼ csésze apróra vágott jalapeno paprika
3 gerezd apróra vágott vagy áttört fokhagyma
2 teáskanál római kömény
2 teáskanál oregánó
2 teáskanál chilipor
3-4 csésze zöldségleves-alaplé
1 csésze paradicsomszósz
2 csésze előfőzött vagy konzervbab
1/2 csésze apróra vágott koriander
só és bors ízlés szerint

Vegán fűszeres bableves Forrás: Shutterstock

Elkészítés

1. Tedd egy felforrósított lábasba a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a fokhagymát és a paprikát, folyamatos kevergetés mellett hagyd 5-10 percig főni, míg el nem kezdenek puhulni. Ezután szórd bele a fűszereket, és főzd még néhány percig.

2. Add hozzá a babot, a paradicsomos mártást és a levesalapot, majd főzd további 10-15 percig.

3. Vedd ki a leves egyharmadát, turmixold alaposan össze, majd öntsd vissza. Keverd bele a koriandert, majd sózd és borsozd ízlésed szerint.

Jó étvágyat!

Különleges muffin-tojásrántotta 4 lépésben - recepthttp://www.life.hu/csalad/20181017-kulonleges-muffin-tojasrantotta-4-lepesben-recept.htmlA tojásos ételek reggelire és uzsonnára, sőt, bizonyos esetekben még vacsorára is tökéletesek. Ezek közül is a favorit a tojásrántotta, amibe nem lehet elég finomságot belehalmozni. A most következő recept egyszerű, gyors és a tálalása igazán különlegessé teszi. CsaládOrigoSzuperegészséges, kakaós vegán pohárkrém recepthttp://www.life.hu/csalad/20180913-szuper-egeszseges-vegan-poharkrem-recept-chia-magos-kakaos-kokuszos-csoda.htmlA kakaós desszertekkel nem igazán lehet mellélőni, amennyiben ezt felütöd némi kókusszal, még nagyobb sikered lesz. Mi most egy gyorsan elkészthető, vegánpohárkrém-receptet hoztunk, melyet még a gyerekek is szívesen fogadnak majd. CsaládOrigoNe engedd el a felhőtlen nyarat - Unikornisfánk-recepthttp://www.life.hu/csalad/20180903-szivarvanyszinu-sutemeny-recept-unikornis-fank.htmlA nyár a pezsgés, a színek és az élvezetek évszaka. Bár már érezni az ősz lassú érkeztét, a konyhádban még ne engedj a sütőtökös recepteknek. Készíts egy hihetetlenül impulzív süteményt: az unikornisfánkokkal nem csupán a gyerekeknél lesz sikered. CsaládOrigoPillanatok alatt kész almáspite-recepthttp://www.life.hu/csalad/20180514-gyors-es-egyszeru-almas-pite-recept.htmlEgy kis házi süteményre vágysz, de nincs időd vagy épp kedved a hosszas előkészületekhez, és nem akarod kivárni, míg a sütőben 30-40 percig sül? Akkor a legjobb helyen jársz! Gyors és egyszerű süteményrecept, mellyel családodat, barátaidat, de akár magadat is meglepheted. CsaládOrigoZamatos fokhagymás tejszínes csirkemell recept – 30 perc alatt készhttp://www.life.hu/csalad/20180310-zamatos-fokhagymas-tejszines-csirkemell-recept-30-perc-alatt-kesz-ebed-vacsora.htmlKönnyű és gyors ebédre vágysz? Ne menj tovább, megtaláltad! Ezt a krémes, fokhagymás és mesésen porhanyós csirkét egyszerűen elkészítheted ebédre, vagy akár vacsorára is. CsaládOrigoAlufóliába csomagolt csirkemell – Gyors ebéd- és vacsorareceptekhttp://www.life.hu/csalad/20180406-alufoliaba-csomagolt-csirkemell-gyors-egyszeru-ebed-es-vacsora-receptek.htmlSok családnál csak hétvégén van idő egy igazán meghitt közös étkezésre, de nem biztos, hogy ezért a fél napodat a konyhában szeretnéd eltölteni. Most hoztunk pár receptet, amiket egyszerűen a saját ízlésedre formálhatsz. Pár perc, és az alufóliába tekert étel már az asztalon is gőzölög. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.