A tojásfestés a húsvéti készülődés szerves és igen mókás része. A mesterséges színezékek, festékek és matricák helyett remek ötlet, ha természetes alapanyagokkal állsz neki a hímes tojásoknak. Ezek kerülhetnek díszként vagy épp a menü részeként is az asztalra.
Így lehet színes húsvéti tojásod természetes alapanyagokkal
Fűszereket és zöldségeket egyaránt felhasználhatsz, hogy csodás színt kölcsönözz a húsvéti asztalra kerülő tojásoknak. Tedd a „színezőket" vízbe, majd főzd átlagosan 10-15 percig. Ha világosabb árnyalatra vágysz, tegyél egy kanál ecetet a vízbe. Az így keletkezett színes vízben tudod majd áztatni, és ezáltal megfesteni a tojásokat.

Íme néhány tipp:
- Cékla – rózsaszínes lilás
- Kurkuma – sárga
- Vörös káposzta – kék
- Vöröshagyma buroklevelei – barnás, vöröses
- Spenót – zöld
- Csipkebogyó – halvány rózsaszín
- Pirospaprika – narancssárga
A kifújt tojásokat helyezd el a már előre színezett vízben, és hagyd őket állni – ez színtől függően 3-12 óra is lehet. Ha főtt tojásokat szeretnél színezni, úgy főzd meg őket hagyományos módon, majd a még meleg tojásokat tedd a színezett vízbe.

A végeredmény természetesen függ az áztatási időtől, a felhasznált alapanyag minőségétől és a tojás színétől is – a fehéreken értelemszerűen élénkebbek lesznek a színek, az egészen barnákon pedig mélyebbek. Kísérletezz bátran!
Remek húsvéti készülődést!