1989-et írunk. A dél-angliai Dorset városában beköszöntött a tavasz, Mo Constantine, az egyik nagy kozmetikai cég társalapítója pedig egy olyan terméken dolgozott, ami örökre megváltoztatta majd a fürdést. Laboratóriumként használt kerti fészerében citromsavat, szódabikarbónát és illóolajokat kevert össze egy öntőformában. Pillanatokon belül megszületett a fürdőbomba.

Az első fürdőbombák

Mo olyan termékről álmodozott, ami feldobja a fürdést, de nem bántja az érzékeny bőrt. Az ihlet - mint oly sokszor - váratlan helyről érkezett: a gyomorsavlekötő Alka Seltzer pezsgőtabletta adta az ötletet. A másnaposság legendás ellenszerének jellegzetes pezsgése bogarat ültetett Mo fülébe. Meg sem állt a legközelebbi gyógyszertárig, hogy kifürkéssze a tabletta titkait. Az ihletője előtt tablettát idéző formájával tisztelgő, francia levendulával teli első fürdőbomba neve Aqua Sizzler volt. Lágyította a vizet és segített ellazulni.

Mo Constantine egy olyan terméken dolgozott, ami örökre megváltoztatta majd a fürdést, így született meg a fürdőbombaForrás: Shutterstock

Bár elsőre az izgalmas színek és formák szúrnak szemet az embernek, a fürdőbombák bőrre és hangulatra gyakorolt jótékony hatása ma is ugyanolyan fontos. A fürdőbomba remek eszköz az illóolajok vízbe juttatására - Mo és Mark hamar elkezdtek különböző olajokkal kísérletezni. Az illóolajok és a hidratáló vajak és olajok (például a kakaóvaj és az olívaolaj) felhasználásával az aromaterápia és a bőrápoló termékek hatása egyesült a fürdőbombában, így az egyszerre nyugtatta az elmét és lágyította a bőrt.

Csomagolásmentesség

1995-ben Mo Constantin cége elindult világhódító útjára, a feltalálók pedig minden addiginál nagyobb művészi és morális szabadságot kaptak. Ekkor született meg a döntés a fürdőbombák csomagolásának eltüntetéséről: "Egyetlen út állt előttünk: a pucér, környezetbarát fürdőbombák útja."
A csomagolás eltűnésével maga a fürdőbomba vált műalkotássá. Mo újabb és újabb ötletekkel állt elő találmánya kicsinosítására: csillámot és színes tengeri sót adott a bombákhoz. A fürdőbombái milliókat inspiráltak; a legerősebben talán a saját fiát, Jacket. Mikor Jack elkezdett új fürdőbombákon dolgozni, Mo titkos trükkjei és tanácsai vezették a kezét - így született meg a fürdőbombák új, minden eddiginél színesebb generációja. A szívárványszín fürdőcsodák, a zselés különlegességek és a világ első fürdőbomba-üzlete azt bizonyítják, a fürdőbombák kiállták az idők próbáját és továbbra is élen járnak az innovációban.

A fürdőbombák kiállták az idők próbáját és továbbra is élen járnak az innovációbanForrás: Shutterstock

A kádfürdőzés kiegészítője

Harminc évvel később a fürdőbomba milliók fürdési rituáléjának világszerte körülrajongott kelléke. A kaleidoszkópként kavargó színek, a pezsgés, a vidám és megnyugtató illatok sokakat inspiráltak és derítettek jobb kedvre, harcoltak a békéért és a változásért, miközben elindítottak egy visszafordíthatatlan kozmetikai forradalmat.