A tökéletes buggyantott tojás elkészítése még sok profi szakács számára is nehézséget okoz. A neten rengeteg praktika, mesterfogás és külön erre a célre készített eszköz is található. Mégis, sokkal könnyebb elkészíteni, mint gondoltuk volna.

Egy brit influenszer, aki a Caught Snackin álnevet használja a népszerű videómegosztón, nemrég megmutatta a tökéletes buggyantott tojást. A TikTokra feltöltött posztja után garantáltan így fogjuk elkészíteni a reggelik egyik nagy sztárját.

A séf utasításai szerint tegyük fel forrni a vizet, vegyünk elő egy merőkanalat és üssük bele a tojást. Amint felforrt a víz, mártsuk a merőkanalat a vízbe és tartsuk a felszínén. Vigyázzunk, ne kerüljön forró víz a tojásba! A buggyantott tojás akkor készült el, ha a kicsapódott a fehérje.

@caughtsnackin This poached egg hack will change your brunch game! ♂️ #breakfast#food#kitchenhacks♬ Lazy Sunday - Official Sound Studio

Ekkor nincs más dolgunk, mint kicsúsztatni a merőkanálból és egy szelet pirítóssal vagy sült baconnel tálalni.

A videó alatt érkezett kommentek között van néhány, akik szerint ez nem is buggyantott, hanem inkább párolt tojás.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!
Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!