Egész eddig rosszul főzted a buggyantott tojást! Mutatjuk, hogyan kell elkészíteni

buggyantott tojás tojás konyhai praktika főzés tojásfőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tökéletes buggyantott tojás elkészítése még sok profi szakács számára is nehézséget okoz. A neten rengeteg praktika, mesterfogás és külön erre a célre készített eszköz is található. Mégis, sokkal könnyebb elkészíteni, mint gondoltuk volna.

Egy brit influenszer, aki a Caught Snackin álnevet használja a népszerű videómegosztón, nemrég megmutatta a tökéletes buggyantott tojást. A TikTokra feltöltött posztja után garantáltan így fogjuk elkészíteni a reggelik egyik nagy sztárját.

A séf utasításai szerint tegyük fel forrni a vizet, vegyünk elő egy merőkanalat és üssük bele a tojást. Amint felforrt a víz, mártsuk a merőkanalat a vízbe és tartsuk a felszínén. Vigyázzunk, ne kerüljön forró víz a tojásba! A buggyantott tojás akkor készült el, ha a kicsapódott a fehérje.

@caughtsnackin This poached egg hack will change your brunch game! ♂️ #breakfast#food#kitchenhacks♬ Lazy Sunday - Official Sound Studio

Ekkor nincs más dolgunk, mint kicsúsztatni a merőkanálból és egy szelet pirítóssal vagy sült baconnel tálalni.

A videó alatt érkezett kommentek között van néhány, akik szerint ez nem is buggyantott, hanem inkább párolt tojás.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.