Harry és Meghan csak játékot űz II. Erzsébettel? Egy szakértő szerint kihasználják a királynőt

Forrás: AFP/Yui Mok -
királyi család látogatás Meghan Markle találkozás botrány Harry herceg II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A királyi család hírnevét jócskán megtépázta Harry herceg és Meghan Markle tévéinterjúja, amelyben a népszerű riporternek, Oprah Winfrey-nek őszintén vallottak arról, hogyan bántak velük odahaza Angliában. Az addig kedvelt pár népszerűsége a riport után meredeken zuhanni kezdett, hiszen a britek jelentős része II. Erzsébetnek és fiának, Károlynak adott igazat az ügyben.

A botrányok sorozata nem ért véget Harry és Meghan tévéinterjújával. Hosszú ideig húzódott, és csak az elmúlt hetekben zárult le András herceg szexuális zaklatási ügye, ám vélhetően még hosszú ideig árnyékot vet majd a brit családra. András botránya ráadásul kellemetlen helyzetbe hozhatja két lányát, Beatrixot és Eugéniát is, akinek tavaly született meg első gyermeke, a kis August.

Harry és családja közt két éve romlott meg a viszony, és azóta sem sikerült megtörni a jeget. A napokban viszont megváltozhatott valami, ugyanis a herceg hosszú idő után ismét személyesen találkozott nagymamájával. A királyi családot jól ismerő források szerint a találkozó "hihetetlenül meleg és illedelmes" volt, valamint "nagyon szívélyesnek" jellemezték a régóta várt látogatást.

Forrás: AFP/Yui Mok

Egy nyilvános rendezvényen maga Harry is megemlítette a találkozót, de szűkszavúan csak annyit mondott, hogy "jó volt látni" II. Erzsébetet. A hercegi pár egy gesztust is tett az uralkodó felé, és megígérték neki, hogy hamarosan láthatja majd az unokáit. Ez azért fontos hír, mivel nemrég Meghan határozottan kijelentette, hogy nem utazik Angliába a gyermekeivel, így pedig a királynő sem találkozhat a kis Lilibettel és Archie-val.

Egyesek szerint ezek az apró lépések mind arról árulkodnak, hogy enyhülni fog a viszony Harry és családja között, azonban egy másik szakértő szerint ezek elhamarkodott következtetések. Angela Levin úgy véli, hogy Harry és Meghan képesek lehetnek kihasználni a királynőt és Károly herceget, és ezekkel az apró gesztusokkal az ujjuk köré csavarják a két idős koronás főt. Angela szerint a hercegi pár csak hasznot akar húzni II. Erzsébet népszerűségéből – írja a Daily Star.

Erre utalhat az is, hogy Meghan a napokban nagy nyilvánosság előtt rejtett üzenetben hozta kellemetlen helyeztbe a királynőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.