Sikersztori diéta fogyás sikertörténet életmódváltás tudatos étkezés Ez Zsír! fogyókúra túlsúlyos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 24 éves Nikolett 20 kilót fogyott, és elképesztően érzékletesen számol be arról, hogyan törődött bele, hogy ő egész életében túlsúlyos lesz, majd hogyan érkezett el számára a "kattanás", ami után nem volt visszaút. És ami külön büszkeség: nem kis szerepe volt ebben az Ez zsír! programunknak!

Niki saját bevallása szerint soha nem volt vékony alkat, szépen, lassan kúsztak fel rá a kilók, évről évre súlyosabb lett. Egyszer csak arra eszmélt, hogy 84 kg a 172 cm-es magasságához: "Nem tudtam semmit sem tenni - gondoltam - ez genetika... Igen, genetika... A családom 60 százaléka túlsúlyos, hogyan tudnék én tenni az ellen, amilyennek születtem? Hát sehogy! Úgyhogy beletörődtem. Soha nem szerettem mozogni, ha meg tudtam tenni, felmentettem magam a tesiórák alól is. Enni meg imádtam. Egészségügyileg nem volt soha gondom. 'Kivéve', hogy magas a vérnyomásom, a cukromra is figyelni kell, ugyanis édesanyukám cukorbeteg. Dehát velem nem történhet semmi rossz. Pont velem... Ááá, kizárt! Éldegélek így, boldogan, nem gondolva arra, hogy rossz irányba megyek..."

A kattanás egy unokatestvér képében érkezik

"Aztán jött egy 'katt'. Amihez kellettek emberek, elsősorban az unokatesóm, aki úgyanúgy, mint én, mindig is husi volt. Egy nap, mikor átjöttek hozzánk, nem ismertem meg! Több mint 20 kilót fogyott. Itt eszméltem rá, hogy a túlsúlyom nem a génjeim hibája. Ez az én választásom volt, az én hülyeségem, az én meggondolatlanságom, az én lustaságom, és még sorolhatnám.

Sokat láttam a LifeNetwork csatornán az Ez zsír! magazint, rákerestem Facebookon. Ott rengeteg sikersztorit olvastam, és akkor már végleg 'bekattantam'. Másnap teljes fordulatot vett az életem! Rátaláltam egy nagyon jó kis blogra az interneten, ahonnan nagyon sokat tanultam."

Életmódváltás ezerrel

Niki száműzte az étrendjéből a fehér lisztet, helyette teljes kiőrlésű liszttel készítette az ételeket. Mivel édesanyja cukorbetegsége miátt már 5 éve nincs a háztartásban cukor, így ő is teljesen elhagyta: "Minden péksütit, kiflit, zsemlét lenulláztam, helyette diabetikus kenyeret és extrudált kenyeret ettem. Száműztem az édes nassolnivalókat is, ha édesség-ehetnékem van, túróval csinálok valami finomat és slussz. Tejbegríz és rizs helyett zabkorpát és zabpelyhet eszek, ami ugyanolyan finom, de egészséges is. Krumplit néha eszem csak, rizsből pedig csak barnát. És kedvenc ételeim közé sorolom most már a salátákat, zöldségeket. Rájöttem, hogy finomak, csak jól kell tudni elkészíteni őket. Sok zöldséglevest eszem, ezer és ezeregyféle variáns van, imádom őket. És persze, imádom a gyümölcsöt!

Amiről talán a legnehezebb volt lemondanom, az a kóla és a chips. De muszáj volt, nincs mese! Semmi cukros üdítő! Csak sima, szénsavmentes vizet iszom, illetve tea, ha nagyon unom a vízet, de ilyen szerencsére ritkán van!"

Niki maga volt a legjobban meglepve, hogy a sportolással nem is áll olyan hadilábon, mint azt mindig is gondolta magáról: "Igen, sportolok. Én, aki a Cooper-tesztet inkább végigsírtam, csak nehogy 12 percig futnom kelljen. Most meg imádok futni, zene a fülbe, és go! Kikapcsol, feltölt! És mellette még itthon is tornázom."

Közel 20 kiló tűnt el szenvedés nélkül

Fél évvel azután, hogy Niki életmódot váltott, a mérleg már csak 65 kg-t mutatott: "Fél év alatt 19 kg-tól sikerült megszabadulnom. Soha, egyetlenegy percig sem éheztem, nem szenvedtem, és őszintén elmondhatom, hogy minden egyes percét élveztem, és élvezem is a mai napig! Én nem fogyásnak vagy diétának fogtam fel. Életmódot váltottam, amit egy életen át tudok tartani, és csinálni! A mottóm az lett: 'Mindent szabad, de mértékkel!' Ez lebeg a szemem előtt, és büszke vagyok magamra, hogy végigmentem ezen az úton, és köszönöm mindenkinek, aki mellettem állt, és segített!

És üzenem mindenkinek, aki a 'kattanás' előtt áll, hogy kapaszkodjon valamibe, ami erőt ad neki a változtatáshoz és onnan már nincs visszaút! Csak elkezdeni nehéz, nekem is az volt. De megérte!"

Gratulálunk Nikinek!

ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?

Írjátok meg nekünk az info@life.hu e-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet, és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt - fogyás után.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.