Sztárok, akik étkezési zavarokkal küzdöttek

testkép testképzavar evési rendellenességek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mai világban elképesztően nagy a nyomás a celebeken, hogy tökéletesen nézzenek ki. Ez a megfelelési kényszer könnyen testképzavarokhoz, majd étkezési rendellenességekhez vezethet. Ők azok a sztárok, akik beleestek ebbe a csapdába, de szerencsére azóta már egészségesen élnek. 
  • Az énekesnőnek, Keshának nagyon komoly mértéket öltöttek az étkezési problémái. 2014-ben speciális rehabilitációra szorult emiatt, hiszen ahogy maga Kesha fogalmazott, pszichésen nagyon sok mindent helyre kellett raknia. "A végén már tényleg alig-alig ettem, és borzasztó vol, hogy minél rosszabbul éreztem magam belül, annál több pozitív visszajelzést kaptam arról, milyen szép vékony vagyok. Szörnyű volt megélni ezt az ellentétet" - fogalmazott az énekesnő.
,,Borzasztó vol, hogy minél rosszabbul éreztem magam belül, annál több pozitív visszajelzést kaptam arról, milyen szép vékony vagyok" - mondta el később Kesha Forrás: AFP/Carl Court
  • Nemrégiben Hilary Duff is elismerte, hogy tinédzserként bizony ő is testképzavarral küzdött. "Nagyon vékony voltam. Boldogtalan voltam, és éreztem, hogy nagyon nincs helyén az egészségem. Sokszor remegtem és görcsöltem, mert a testem egyszerűen nem jutott elég tápanyaghoz" - nyilatkozta a színésznő, aki szerencsére már túl van ezen az időszakon.
Tinédzserként Hillary Duff is testképzavarral küzdött Forrás: AFP/Frazer Harrison
  • "Voltak olyan napok, amikor ki sem akartam kelni az ágyból, annyira szégyelltem a testemet" - mondta Demi Lovato, akinél a testképzavar nemcsak étkezési problémákat és bulimiát okozott, de komoly depresszióba süllyedt. "Volt, hogy naponta ötször is meghánytattam magam. Nagyon beteg voltam" - mesélte a színésznő és énekesnő, aki egy koncertsorozat alkalmával jött rá, hogy nagyon nagy a baj, amikoris a kimerültség és idegi feszültség miatt felpofozta az egyik háttértáncosát. Ekkor vonult be egy klinikára, ahol a testképét sikerült helyrerakni.
Demi Lovato korábban súlyos bulémiával küzdött, mára azonban önelfogadásra buzdít mindenkit Forrás: AFP, Instagram/Demi Lovato
  • Nemcsak a nők küzdenek étkezési rendellenességekkel. Zayn Malik később bevallotta, hogy a One Directiont is éppen emiatt kellett otthagynia. Zayn nem elsősorban testképzavarok miatt került ebbe a helyzetbe, a túlfeszített tempó miatt hagyott ki rengeteg étkezést, majd egy idő után már nem is érzett éhséget. A szervezete természetesen felborult, közben pedig nagyon legyengült, és rendkívül nehezen szokott vissza a normális táplálkozásra.
Zayn a túlfeszített tempó miatt hagyott ki rengeteg étkezést, majd egy idő után már nem is érzett éhséget Forrás: AFP/Kevin Winter
  • Lenny Kravitz lánya, Zoe anorexiával és bulimiával is küzdött. Ahogy ő fogalmazott, a nagyon korán rá irányult figyelem miatt alakultak ki a komplexusai. "Túl nagy volt a nyomás, a megfelelési kényszer pedig nagyon rossz irányba viheti az embert. Sok időbe telt, mire megtanultam szeretni magam" - mondta Zoe.
Zoe Kravitz anorexiával és bulimiával is küzdött Forrás: Instagram/Zoe Kravitz

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.