A szexuális aktivitás a döntő a fogamzásgátlásban

Forrás: Thinkstock -
fogamzás párkapcsolat szex szülő szerelem fogamzásgátlás gyerek
A nők nem a hosszú távú gyermekvállalási szándékuk fényében választanak maguknak fogamzásgátló módszert, hanem inkább az motiválja őket, hogy milyen a párkapcsolatuk, és mennyire aktívak szexuálisan – tudjuk meg a Penn State College of Medicine friss kutatásából.

A szakemberek több mint 1000 pennsylvaniai nővel töltettek ki kérdőívet: a fókuszban a fogamzásgátlási szokások és a szexuális aktivitás állt. Az alanyok azt is elmondták, hogy mik a terveik a gyermekvállalás terén, voltak-e már terhesek, és előreláthatóan milyen körülmények jelentenek fokozott veszélyt egy esetleges terhesség során.

A megkérdezett nők nem tervezték, hogy teherbe essenek 12 hónapon belül. A résztvevők 13 százaléka 12 és 24 hónapon belül szeretett volna teherbe esni, 25 százalékuk 2 és 5 éven belül, 23 százalék pedig csak több mint 5 év múlva szülne. További 23 százalék még nem tudja, akar-e gyereket, míg 16 százalék biztos abban, hogy nem akar szülni.

Forrás: Thinkstock

Kiderült, hogy ezzel együtt sem a hosszú távú tervek határozzák meg a védekezés módját, hanem az, hogy van-e párkapcsolata a nőnek, és milyen gyakran él szexuális életet. Jelenleg a fogamzásgátló tabletták a leginkább népszerűek, amit a 15 és 44 év közötti nők 16 százaléka használ. A különféle méhen belüli és kívüli implant eszközök azonban csak 7,2 százalék számára jelentenek vonzó alternatívát.

A hosszú távú trend ezzel szemben az, hogy a fogamzásgátló tabletták lassan háttérbe szorulnak magas hormontartalmuk következtében, különösen azok körében, akik a közeljövőben nem szeretnének gyereket, vagy egyáltalán nem terveznek szülni.

Anyaszült meztelenül pózol Bódi Sylvihttp://www.life.hu/intim/20150828-anyaszult-meztelenul-pozol-bodi-sylvi-instagramjara-feltoltott-regi-fotoja-melle-idezetet-irt.htmlEgy régebbi fotót porolt le Bódi Sylvi, és tette közzé közösségi oldalán. IntimOrigoHoppá! Újra együtt Cinthya Dictator és Varga Viktor? http://www.life.hu/intim/20150828-ujra-egyutt-cinthya-dictator-es-varga-viktor-lesifoto-keszult-roluk-tagadnak.htmlEgy évnyi mosolyszünet után ismét együtt látták Cinthya Dictatort és Varga Viktort. Talán ismét egymásra talál az egykori szerelmespár?IntimOrigoFelnőtt filmet reklámoznak Bíró Icával - az egykori Metal Lady kiakadthttp://www.life.hu/intim/20150828-pornot-hirdetnek-biro-icaval-az-egykori-metal-lady-kiakadt-soha-nem-szerepelt-felnottfilmben.htmlVisszaéltek Bíró Ica nevével. Az egykori Metal Lady kifakadt.Intim--Voksán Virág a tengerparton kapott kedvet egy kis szexhezhttp://www.life.hu/intim/20150825-voksan-virag-a-tengerparon-key-westen-kapott-kedvet-szexhez-parjaval.htmlVoksán Virág elárulta: jó dolog a nyilvános szex - őszintén beszélt párjáról, a szerelemről és tengerparti szexkalandjáról.IntimOrigoHoppá! Zsarolja Ben Afflecket a dadus - szexvideók és intim fotók vannak a szerető telefonjánhttp://www.life.hu/intim/20150820-hoppa-zsarolja-ben-afflecket-a-dadus-szexvideok-es-intim-fotok-vannak-a-szereto-telefonjan.htmlNemrég robbant a bomba: Ben Affleck és Jennifer Garner 10 évnyi házasság után válnak. Később aztán kiderül ennek oka is: Ben a 26 éves dadussal kavar. IntimNorthfotoJennifer Aniston megmutatta a jegygyűrűjét - Fotóhttp://www.life.hu/intim/20150820-jennifer-aniston-megmutatta-a-jegygyurujet-a-vilagnak-titkos-eskuvoje-utan.htmlHoppá! A szupertitkos esküvő után itt van most Jen jegygyűrűje! Szép darab!Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.