Így lesz 2017 életed legjobb éve

Forrás: Thinkstock -
2017 Újév fogadalom életmód változtatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hangzatos fogadalmak helyett sokszor elegendő csupán néhány apróbb változtatás, hogy jobbá tedd a mindennapjaidat. Most összegyűjtöttük ezeket. 

Új év, új élet – és persze azok a bizonyos fogadalmak, amelyek drasztikussága és szigora miatt már rögtön az első héten elmegy a kedved az egésztől. Mi lenne, ha idén csak apróbb lépésekben indulnál el a változás útján, és közben egyre jobban és jobban éreznéd magad? Mutatunk pár tippet, amelyek nagyszerűsége egyszerűségükben rejlik. És még kivitelezni is viszonylag könnyű őket.

Tanulj meg végre nemet mondani

A barátaid unszolnak, hogy tarts velük abba a szerintük fergeteges péntek esti buliba, miközben neked az égvilágon semmi kedved kimozdulni, és inkább otthon filmeznél? Légy őszinte, és mondd el nekik, hogy jól hangzik, de most inkább köszi, és nem. Tedd végre azt, amihez valóban kedvet érzel, és töltsd el úgy azt a kevés szabadidődet, ahogyan te szeretnéd!

Tedd végre azt, amihez valóban kedvet érzel Forrás: Thinkstock

A vasárnapjaidat hagyd szabadon

Vagy ha nem is a vasárnapokat, de mindig legyen a héten egy olyan napod, amikor nincsenek kötelességek, megígért találkozók és előre leszervezett programok. Nem muszáj otthon ülnöd és filmezned reggeltől estig – ezen a napon egyszerűen csak tedd azt, amihez igazán kedvet érzel.

Legyenek ebédszüneteid!

Engedd meg magadnak azt a luxust, hogy a nap közepén fél avagy egy teljes órát arra szánsz, hogy ebédelsz. Ha az asztalodnál, akkor az asztalodnál, ám még jobb, ha kimozdulsz az iroda négy fala közül, és felfedezed magad körül a jobbnál jobb helyeket. Vagy csak hívd ki egy ebédre a konyhába valamelyik kollégádat, és egyetek együtt!

Találd meg a munka és a magánélet közötti egyensúlyt

Az élet valamennyi területére igaz az állítás, miszerint semmit sem szabad túlzásba vinni. Ugyanígy van ez a munka, a szabadidő és a magánélet hármasával is. Ha pedig már rájuk szánod az időt, tedd ezt a lehető leghasznosabban!

Semmit sem szabad túlzásba vinni Forrás: Thinkstock

Ha nem szeretsz futni, akkor ne fuss

Pontosabban: ne kezd olyan sportba, amit valójában nem is szeretsz. Helyette találd meg azt a mozgásformát, amelyet szívesen űzöl, és ami örömmel tölt el téged. Sokkal nagyobb lelkesedéssel fogod végezni, így még hamarabb tapasztalhatod meg a jótékony hatásait.

Ne vonj meg magadtól semmit, inkább adj az étrendedhez még több finomságot

Járj el a piacra, fedezz fel magadnak újabb élelmiszereket, és próbáld ki őket! Ha szeretsz főzni, adj hozzá valami extrát az eddig bevált receptjeidhez, kísérletezz új ízekkel és fűszerekkel.

Tanuld meg elfogadni, ha bókolnak

Csak semmi szabadkozás, tagadás és a többi. Nem véletlenül dicsértek meg, fogadd el ezt végre, és köszönd meg a kedves szavakat!

Csak semmi szabadkozás, tagadás és a többi Forrás: Thinkstock

Ne töltsd az időd olyan dolgok olvasgatásával, amik felhergelnek, untatnak vagy gyűlöletet keltenek benned

Nyugodtan hagyd abba annak a könyvnek az olvasását, amelyik valójában nem is tetszik. Ha az egyik Facebook-ismerősöd bejegyzései idegesítenek, akkor állítsd be, hogy ne láthasd azokat a faladon. Ne nyiss meg olyan oldalakat, amelyek az irigységet vagy a gyűlöletet táplálják benned. Ennyire egyszerű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.