Az ősz egyik legkedveltebb alapanyaga a sütőtök, amely sokféleképpen felhasználható, például isteni finom, légiesen puha, édes és fűszeres amerikai palacsinta is készülhet belőle. A sütőtök nemcsak nagyon finom, hanem egészséges is, így érdemes kihasználni a szezon adta lehetőségeket és minél többet fogyasztani belőle. Ha szereted a különleges, szezonális finomságokat, akkor ez a recept garantáltan elnyeri a tetszésedet!

Forrás: Shutterstock/Rimma Bondarenko
A sütőtökös amerikai palacsinta hozzávalói
(kb. 10 darabhoz elegendő mennyiség)
200 g Hokkaido tök húsa
200 ml tej (ízlés szerint)
200 g liszt
2 teáskanál sütőpor
80 g cukor (fehér vagy barna)
1 csipet só
1 tojás (elhagyható)
Ahhoz, hogy a tökös palacsinta különleges, őszies ízvilágú legyen, a tésztához tegyél még körülbelül fél teáskanál fahéjat, valamint egy kis szerecsendiót és gyömbérport.
Az amerikai palacsinta kicsit eltér a mi megszokott palacsintánktól. Vastagabb és pufibb, levegős textúrájú palacsinta, amely lisztből, tojásból, tejből, cukorból és sütőporból készül. Főleg juharszirupot, vagy vajat csurgatnak rá, de mivel a tengerentúlon szeretik az édes és sós kombinációkat, így gyakran tálalnak mellé sült bacont vagy kolbászt, ami kontrasztot ad az édes palacsintához.
Így készül a sütőtökös amerikai palacsinta
Néhány könnyű lépés és az egyszerű hozzávalókból egy ízletes és tökéletes hétvégi reggeli lehet.
1. A tököt mosd meg, magozd ki, és vágd kis darabokra. Forrásban lévő vízben főzd meg puhára.
2. A tököt pépesítsd össze a tejjel, ehhez érdemes botmixert használni.
3. Majd add hozzá a többi hozzávalót, és keverd sima tésztává.
4. Egy kis olajat forrósíts fel a serpenyőben, és a palacsintákat a megszokott módon süsd ki.
Kiválóan illik hozzá például a tört dió, a tejszínhab, a méz, vagy a juharszirup, de egy kevés porcukorral megszórva is isteni finom!
Ezek a cikkek is érdekelhetnek:


