Napjainkban a konyhák elengedhetetlen eszközévé váltak a forrólevegős fritőzök, másnéven air fryerek. Ez nem véletlen, számtalan módon elkészíthetjük air fryerben a kedvenc ételeinket, és ami a legjobb, hogy a hagyományos fritőzökkel ellentétben olajat sem kell használnunk a sütéshez. A TikTokon és az interneten rengeteg receptet és videót találhatuk, amelyekben profi szakácsok mutatják be, hogy miket és milyen módon készíthetünk el air fryerben. Arról azonban kevés szó esik, hogy vannak tiltólistás ételek, amelyeket semmiképpen se készítsünk el a forrólevegős fritőzünkben, ha nem akarjuk, hogy ideje korán tönkremenjen a gépünk.
Most a LadBible air fryer szakértője adott ki egy figyelmeztetést, amiben összeszedett néhány finom falatot, amelyek elkészítése tönkreteheti a kedvenc konyhai eszközünket.
Brenda Peralta dietetikus szerint leginkább a zsíros ételeket kell elkerülnünk a forrólevegős fritőzünkkel, ugyanis ezek olyanok az eszközünk számára mint egy halálos ítélet.
Kerüljük el az air fryerben történő szalonna-, kolbász- és más zsíros ételek sütését, ugyanis a lecsöpögő zsír rengeteg problémát okozhat a gép belsejében. Sütés közben az apró, zsíros darabok lepattoghatnak a húsról beeshetnek az air fryer rése közé, ezzel pedig füstöt okozhatnak, és ronhatják a gép minőségét is. Ráadásul sokan nem is szokták kitakarítani a fritőzük alját, ahol rengeteg zsír, olaj, és szaft gyűlhet össze, ami mondanunk sem kell egy idő után gusztustalan egyveleggé válhat, és csökkenti a gép teljesítőképességét és egészségtelenné teheti az ételeinket.
- nyilatkozta a lapnak a szakértő. Brenda rámutatott arra is, hogy ha nem takarítjuk rendszeresen az eszközünket, akkor sokkal hamarabb tönkremehet a gépünk, mint normál esetben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.