Valami forróra vágysz ebben a hideg időben? Akkor ez a 30 perces ázsiai leves pont neked való

Shutterstock - Jacek Chabraszewski
konyha meleg étel leves recept ázsiai
Az őszi és téli hidegben nem vágyunk másra, csak egy finom és gőzölgő levesre, ami igazán átmelegít. De mi van, ha nincs időnk órákig a konyhában állni és főzőcskézni? Erre az esetre megosztjuk veled a dumplingos ázsiai leves receptet, amit muszáj kipróbálnod!

A magyar konyhában a leves általában húslevest vagy gulyáslevest jelent. Ám az ázsiai konyha tele van különféle levesekkel: japán miso leves, vietnámi pho leves, kínai csípős savanyú leves vagy japán ramen leves – ezek mind izgalmas és különböző ízvilágban pompáznak. Ez az ázsiai leves recept, amit most elhoztunk nektek azért is különleges, mert az egyik legfontosabb hozzávalója a gyoza dumpling, melyet a levesbe kell beletenned.

az ázsiai leves recept egyik főszereplője a dumpling
Az ázsiai leves recept egyik főszereplője a gyoza dumpling, melyet fagyasztva is be tudsz szerezni.
Forrás: Shutterstock

Egy ázsiai leves recept, amit nem lehet kihagyni

A híres vegán blogger és Instagram-séf, Dr. Vegan elhozta nekünk a gyors levesek királynőjét. Ez nem más, mint egy 30 perc alatt elkészíthető ázsiai dumplingos leves, ami képes felmelegíteni a hideg őszi délutánod. Próbáld ki ezt a tuti receptet!

Kalória: 282 kcal

Előkészítési idő: 10 perc

Főzési idő: 20 perc

Összesen: 30 perc

Hozzávalók 4 adagra:

Leves alaphoz:

  • 1 ek. curry paszta
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma 
  • 1 tk. reszelt gyömbér
  • 2 ek. finomra vágott petrezselyem
  • 2 ek. tahini
  • 3 ek. szójaszósz
  • 3 ek forró chiliolaj vagy sima, étkezési olaj

Tálaláshoz opcionálisan:

  • 30 g apró karikákra vágott újhagyma
  • 1 ek. szezámmag
  • 1 ek. chilipehely
  • lime szelet
  • szárított alga (nori)

Elkészítés:

1. Készítsd el a levesalapot!

  • Keverd össze egy nagy hőálló tálban a curry pasztát, az apróra vágott foghagymát, a reszelt gyömbért, a finomra vágott petrezselymet, a tahinit és a szójaszószt!
  • Melegítsd fel a chiliolajat vagy étkezési olajat egy serpenyőben, amíg sercegni nem kezd, majd öntsd az előkészített keverékre. Keverd össze, amíg jó simává és illatozóvá válik!

2. Készítsd elő a levesbe valókat!

  • Főzd meg a tésztát egy lábosban!
  • Add a forrásban lévő tésztához a gyoza dumplingot és főzd 5-7 percig a gombócokat!
  • Az utolsó két percre dobd be a tésztához és a gombócokhoz a bok choyt is főni!
  • Ha elkészült, szűrd le a tésztát, a dumplingokat és a bok choyt! Viszont ne feledd, a víz, amit leszűrsz, kincset ér, amellyel gazdagabb ízvilágot kölcsönözhetsz ázsiai levesednek! Szóval nehogy a lefolyóba öntsd, mert még szükséged lesz rá!

3. Összeöntés és tálalás:

  • Öntsd a leszűrt vizet az illatozó keverékre!
  • Tedd bele az alaplébe a tésztát, a dumplingokat és a bok choyt!
  • Tálald újhagymakarikákkal, chilipelyhekkel vagy szezámmaggal! Ha szeretnéd, megspékelheted a levesed egy kis lime-mal vagy szárított algával.

Tippek az elkészítéshez

1. Használj ázsiai tésztát! Ma már bárhol lehet kapni üvegtésztát vagy rizstésztát, különleges ázsiai helyeken akár udon vagy soba tésztát is be lehet szerezni.

2. Ha nem szereted a csípős dolgokat, akkor nyugodtan tekerd lejjebb a chili-mércét! Sőt, ha még az ízesítés kedvéért sem használnád, akkor nyugodtan cseréld ki a chilit egy enyhébb curry pasztára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.