Íme Lagerfeld gasztonómiai alteregója: a fekete-fehér Lagerfeld-mousse

pohárdesszert karl lagerfeld divatmogul ízvilág
Karl Lagerfeld mindig is a fekete-fehér kontrasztok nagymestere volt. Öltözéke és kreációi a minimalizmusban rejlő tökéletességet hirdették. Ezúttal egy különleges desszertet hoztunk, amely nem más, mint a Fekete-fehér Lagerfeld-mousse.

Ezt a különleges édességet röviden csak úgy jellemeznénk: a desszertalkotások high fashion-je vagy a divatmogul gasztronómiai alteregója. A csábító, elegáns, kicsit édes, kicsit fanyar ízvilágú fekete-fehér Lagerfeld-mousse különlegessége, hogy az arabica kávé karakteres ízvilága valósággal hozzásimul a selymes, 80%-os kakaótartalmú étcsokoládéhoz és a lágy fehér csokihoz. 

Lagerfeld
Minél több kávét adunk a Lagerfeld-mousse-hoz, annál sötétebb lesz. A bátrabbak plusz rétegeket is önthetnek a pohárba 
Forrás: Shutterstock

A párosítás elegáns kiegészítője egy apró, ropogós, vaníliás részlet, mely éppen olyan, mint amilyen az említett divatmogul volt a sikerei csúcsán: elbűvölő és kifinomult. 

Fekete-fehér Lagerfeld-mousse hozzávalói (4 főre)

Fekete réteg – kávés étcsokoládémousse

  • 100 g étcsokoládé (80%-os vagy annál magasabb kakaótartalommal)
  • 100 ml tejszín
  • 50 ml frissen főzött arabica kávé
  • 2 evőkanál ribizli bor 

Fehér réteg – fehércsokoládé-mousse

  • 100 g fehér csokoládé
  • 100 ml tejszín
  • 1/2 teáskanál vanília esszencia

Ropogós elem és díszítés

  • 20 g karamellizált mandula vagy mogyoró
  • friss fekete ribizli vagy áfonya
  • kakaópor vagy ehető aranypor a fekete-fehér kontraszt hangsúlyozására

A fekete-fehér Lagerfeld-mousse elkészítése

A desszert alapját adó két mousse-t külön-külön készítjük el. Kezdjük a fekete réteggel: melegítsük fel a tejszínt, majd öntsük az apróra tördelt étcsokoládé darabokra. Kevergessük addig, amíg sima, selymes krémet nem kapunk. Ezt követően jöhet hozzá a friss arabica kávé. 

Ha szeretnénk fokozni a fanyarságot, egy kanál feketeribizli-lekvár, vagy 2 evőkanál feketeribizli-bor tökéletes választás.

A krémet hagyjuk kissé hűlni, majd töltsük a desszertpoharak aljába, és tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon. Amíg a fekete réteg pihen, készítsük el a fehéret. Újra forrósítsunk fel egy adag tejszínt, öntsük az apróra vágott fehér csokoládéra, majd keverjük addig, amíg homogén, fényes masszát nem kapunk. Ízesítsük bátran vaníliával, hagyjuk hűlni néhány percig, majd kanalazzuk a poharakba a fekete réteg tetejére. 

Tegyük a pohárdesszerteket a hűtőbe 2 órára pihenni, hogy a fekete és fehér rétegek szépen megdermedjenek. 

A megdermedt fekete-fehér Lagerfeld-mousse pohárdesszertre szórhatunk karamellizált mandulát vagy mogyorót, friss ribizlit vagy ribizlilekvárt, illetve bármit, amivel szívesen díszítenénk. A couture-hangulat kedvéért meghinthetjük kakaóporral vagy ehető aranyporral. 

Lagerfeld
Lagerfeld védjegyévé vált a fekete és a fehér, a Lagerfeld-mousse is ezt hivatott megörökíteni 
Forrás: French Select

Fekete és fehér, fanyar és édes, krémes és ropogós tökéletes és ízletes kombinációja. Épp olyan, ahogyan Karl Lagerfeld megtalálta az egyensúlyt a klasszikus és a modern között. 



 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.