Ez a szálkásító proteindesszert mindenki kedvence: szilvás lávaszószt rejt a hólabda

izmos szilvás szálkásít desszert
Ha azt mondjuk, létezik egy különleges édesség, ami nemcsak finom, de izmosít is, bizonyára kétkedve fogadod. Pedig a szálkásító proteindesszert néven is emlegetett szilvás lávaszószt rejtő hólabda pont ilyen különlegesség. Elkészítése egyszerű, alapja nem más, mint a proteinpor.

Elegáns vendégváróként szolgálhat, hiszen fehér hógolyóra emlékeztető külseje és a benne rejlő szilvás szósz azonnal felkelti mindenki figyelmét. A szilvás lávaszószos hólabda igazi szálkásító proteindesszert. Tökéletes alternatívája lehet a klasszikus zserbónak és a kalóriadús kókuszgolyónak. 

Szálkásító proteindesszert szilvás lávaöntettel
Szálkásító proteindesszert szilvás lávaöntettel
Forrás:   shutterstock

Mitől ellenállhatatlan ez a szálkásító proteindesszert?

  • A szilva, amit felhasználunk, nemcsak édes és zamatos – tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal és rosttal. 
  • A proteinpor sokkal egészségesebb és alakbarátabb alternatíva, mint például a kókuszgolyóhoz használt keksz.
  • Fogyaszthatod reggelire, sportolás után, de meglepheted vele szeretteidet is a főfogás után. 

Ha már a szilvát említettük: védi és erősíti az immunrendszert természetes módon támogatja az emésztést, hiszen sok rostot tartalmaz, emellett segít a szervezetet felfrissíteni a hideg téli napokon. Ez a hólabdadesszert igazi ínyencség, tápláló és megjelenésében is egyedi. Készítsd el, ha szeretnéd valami új, látványos finomsággal meglepni a szeretteidet. Amennyiben fokozni szeretnéd az emésztésserkentő-zsírégető hatást, készíts hozzá egy rendhagyó italt is.

Szálkásító proteindesszert: szilvás lávaszószt rejtő hólabda 

Készítsd el, gyakorold be, hogy bármikor megörvendeztethesd vele magad, vagy másokat. 

Hozzávalók (kb. 10 darabhoz):

  • 150 g zabpehely
  • 80 g mandulaliszt
  • 50 g natúr fehérje por (lehet vaníliás is)
  • 2 ek mandulavaj
  • 2-3 ek eritrit vagy más cukormentes édesítő
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 6-8 szilva (lehet cukormentes, de használhatsz fahéjas, cukormentes szilvalekvárt is)
  • 50 ml víz vagy növényi tej
  • 50 g fehércsokoládé (cukormentes) a külső burokhoz
  • egy csipet só

Elkészítés

  1. A töltelékhez a szilvákat magozd ki, vágd fel apró kockára, keverd össze mandulavajjal, valamint egy kevés eritrittel, hogy sűrű, ragacsos masszát kapj.
  2. A hólabdához a zabpelyhet, a mandulalisztet, a fehérjeport, az eritritet, a vaníliát, a sót és a maradék mandulavajat keverd össze. Ha túl száraz, adj hozzá egy kis vizet vagy növényi tejet, hogy formázható masszát kapj.
  3. Vegyél egy kanálnyi masszát, csorgasd rá a szilvás masszát, formázz az egészből óvatosan golyót úgy, hogy a szilvás massza ne csöpöghessen ki. 
  4. A fehér burokhoz olvaszd fel a cukormentes  fehércsokit, és mártsd bele a golyókat. Hűtsd legalább 30 percig, hogy a csoki megdermedjen.

Vágd félbe, és gyönyörködj benne, amint a szilvalé kibuggyan! A plusz kilók ellen és az extra fehérjéért keverj 1 evőkanál proteinport a fehércsokiba is. Kókukszreszelékben is megforgathatod, ha úgy szeretnéd élvezni. 

Vágysz még néhény receptre? Itt megtalálod, csak kattintanod kell

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.