Elegáns vendégváróként szolgálhat, hiszen fehér hógolyóra emlékeztető külseje és a benne rejlő szilvás szósz azonnal felkelti mindenki figyelmét. A szilvás lávaszószos hólabda igazi szálkásító proteindesszert. Tökéletes alternatívája lehet a klasszikus zserbónak és a kalóriadús kókuszgolyónak.

Forrás: shutterstock
Mitől ellenállhatatlan ez a szálkásító proteindesszert?
- A szilva, amit felhasználunk, nemcsak édes és zamatos – tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal és rosttal.
- A proteinpor sokkal egészségesebb és alakbarátabb alternatíva, mint például a kókuszgolyóhoz használt keksz.
- Fogyaszthatod reggelire, sportolás után, de meglepheted vele szeretteidet is a főfogás után.
Ha már a szilvát említettük: védi és erősíti az immunrendszert természetes módon támogatja az emésztést, hiszen sok rostot tartalmaz, emellett segít a szervezetet felfrissíteni a hideg téli napokon. Ez a hólabdadesszert igazi ínyencség, tápláló és megjelenésében is egyedi. Készítsd el, ha szeretnéd valami új, látványos finomsággal meglepni a szeretteidet. Amennyiben fokozni szeretnéd az emésztésserkentő-zsírégető hatást, készíts hozzá egy rendhagyó italt is.
Szálkásító proteindesszert: szilvás lávaszószt rejtő hólabda
Készítsd el, gyakorold be, hogy bármikor megörvendeztethesd vele magad, vagy másokat.
Hozzávalók (kb. 10 darabhoz):
- 150 g zabpehely
- 80 g mandulaliszt
- 50 g natúr fehérje por (lehet vaníliás is)
- 2 ek mandulavaj
- 2-3 ek eritrit vagy más cukormentes édesítő
- 1 tk vaníliakivonat
- 6-8 szilva (lehet cukormentes, de használhatsz fahéjas, cukormentes szilvalekvárt is)
- 50 ml víz vagy növényi tej
- 50 g fehércsokoládé (cukormentes) a külső burokhoz
- egy csipet só
Elkészítés
- A töltelékhez a szilvákat magozd ki, vágd fel apró kockára, keverd össze mandulavajjal, valamint egy kevés eritrittel, hogy sűrű, ragacsos masszát kapj.
- A hólabdához a zabpelyhet, a mandulalisztet, a fehérjeport, az eritritet, a vaníliát, a sót és a maradék mandulavajat keverd össze. Ha túl száraz, adj hozzá egy kis vizet vagy növényi tejet, hogy formázható masszát kapj.
- Vegyél egy kanálnyi masszát, csorgasd rá a szilvás masszát, formázz az egészből óvatosan golyót úgy, hogy a szilvás massza ne csöpöghessen ki.
- A fehér burokhoz olvaszd fel a cukormentes fehércsokit, és mártsd bele a golyókat. Hűtsd legalább 30 percig, hogy a csoki megdermedjen.
Vágd félbe, és gyönyörködj benne, amint a szilvalé kibuggyan! A plusz kilók ellen és az extra fehérjéért keverj 1 evőkanál proteinport a fehércsokiba is. Kókukszreszelékben is megforgathatod, ha úgy szeretnéd élvezni.
Vágysz még néhény receptre? Itt megtalálod, csak kattintanod kell


