A színésznő 25 éves lett, így eljött az ideje, hogy összeszedjük ennek a nagyszerű negyedszázadnak a legfontosabb eseményeit.

A tehetséges színésznő 12 évesen kezdte a pályáját: a "Pánikszoba" című thriller rendezője látott először fantáziát a fiatal lányban. Ezután sok filmben kapott kisebb szerepet, de az igazi áttörést a 2008-as év hozta meg neki, ekkor kapta meg ugyanis a "Twilight" női főszerepét.

A könyvből készített trilógia nagyon befutott. Ennek valószínűleg nem a fergeteges színészi játék volt az oka, hanem az, hogy szépen meglovagolta az éppen virágzó vámpírőrületet. Tehát a tinik odavoltak a filmért, és amikor Robert Pattinson és Kristen Stewart kapcsolata napvilágot látott, még nagyobb lett a felhajtás körülöttük.

Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Évekig cikkeztek a kapcsolatukról, amelynek szomorú vége lett, ugyanis a sokarcú színésznő a "Hófehér és a vadász" című film forgatása alatt megcsalta a párját a film rendezőjével. Miután kiderült a csalfa színésznő tette, egy ideig még ment a huzavona, végül szerencsére véglegesen szakítottak. Robert Pattinson azóta egyébként komoly párkapcsolatban él egy botrányhős énekesnővel.

Azóta semmi különös nem történt a színésznővel, legutóbb a "Még mindig Alice" című filmben mutatta meg megszokott arcát, amelyben egyébként Julian Moore zseniálisat alakít.

Boldog születésnapot, Kristen Stewart!