Előzetes letartóztatásba helyezték a megerőszakolt kétéves kislány édesanyját és nevelőapját, J. Szilviát és H. L. Józsefet, akikkel szemben kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt nyomoz a rendőrség. Azzal gyanúsítják a párt, hogy sanyargatták a gyerekeket.

Kiskorú veszélyeztetése és más bűntettek miatt a rendőrök pénteken vették őrizetbe, és hallgatták ki gyanúsítottként az anyát és a nevelőapát. Június végén derült ki, hogy a VI. kerületben ismeretlen tettes megerőszakolt egy kétéves kislányt, azóta sem tudni, hogy ki követte el a bűntettet. A rendőrök abban bíztak, hogy a DNS-minta nyomra vezeti őket, de egyelőre nem tudják, ki az elkövető.

Forrás: ANP/AFP/Roos Koole

Később kiderült, hogy valamilyen szexuális segédeszközzel erőszakolhatták meg a gyermeket, akinek sérüléseit csak a gyermekotthonban vették észre, ahová az anya rendszeresen leadta a kislányt. Hétvégén őrizetbe vették az anyát és a nevelőapát, akinek rokonai a bíróság előtt várták a férfit. "Három hónapja voltak együtt, amikor megtörtént ez a szörnyűség. Az a nő belekeverte a fiamat az egészbe!" - mondta a Blikknek a férfi édesapja. "Az anyjuk volt az, aki bezárta a kicsiket a WC-be, vagy ahova éppen tudta, folyamatosan verte a gyermeket" - tette hozzá. A gyanúsított élettársnak, J. Szilviának két kiskorú gyermeke van, egy hároméves kisfiú és egy kétéves kislány. Az édesanya rendszeresen megszegte szülői kötelezettségét, élettársa, H. László pedig a nevelési kötelezettségéből adódó szabályokat. A gyermekek nevelését mindketten elhanyagolták, ez mindkét gyermeken látszott - közölte a törvényszék. A lap azt írja, hogy a férfi vigyázott a gyerekekre, amikor megtörtént a tragédia. Az anya észrevette a sérüléseket, de nem foglalkozott velük, még aznap bevitte a gyermekotthonba. Segítséget nem kért, csak leadta a kislányt. Csak az esti fürdetésnél vették észre a dolgozók a bajt.