Jóképűek, szexisek és gazdagok – ha három szóban kellene jellemezni ezt az öt előadóművészt, talán ez lenne a legegyszerűbb megfogalmazás. Hiába azonban a több millió női rajongó, ezek a férfiszívek nem olvadnak meg egy-egy csinosabb pofi láttán. Összeszedtünk pár olyan művészt, aki a saját neméhez vonzódik, és ezt bátran fel is vállalja a nyilvánosság előtt. 

Ricky Martin 

A 44 éves énekes majdnem 15 évig titkolta a másságát. A Puerto Ricó-i sztár egy évtizeden át nem nyilatkozott a szexualitásával kapcsolatban, pedig több interjúban is feltették neki a nagy kérdést. Ricky Martin a kilencvenes években kezdte karrierjét, méghozzá heteróként. Nők milliói olvadoztak érte, ami nem is csoda, hiszen az énekes mindig is gyönyörű felsőtesttel rendelkezett. Első komoly "kapcsolatát" a modell, Rebecca de Alba oldalán élte, akivel 14 éven keresztül tartott a viszony. 2008-ban aztán robbant a bomba: a jóképű sztárnak ikerfiai születtek egy béranyától. Innentől kezdve nem volt kérdés: Ricky Martin homoszexuális, amit 2010-ben a saját weboldalán meg is erősített. Büszkén mondhatom, hogy meleg vagyok. Boldoggá tesz, hogy az lehetek, aki valójában vagyok."  – nyilatkozta akkor a színész. Bár a magánéletét ma már nem a kamerák előtt éli, több hírportál szerint jelenleg a kurd származású festő- és szobrászművésszel, Jwan Yoseffel van kapcsolatban.

Forrás: rickymartinmusic.com

George Michael 

Bár a görög származású énekes már korábban rádöbbent, hogy a férfiakat szereti, ezt nem mondhatta el a nyilvánosság előtt. Ennek oka az édesanyja volt, aki nem tudta elfogadni fia másságát. Édesanyám mindig is rettegett ettől. Félt, hogy arra a sorsra jutok, mint a homoszexuális bátyja, aki később öngyilkos lett. Azt hitte, ez egy betegség, hogy majd valahogy én is elkapom tőle a homoszexualitást." Az énekes első nagy szerelme Anselmo Feleppa volt, akivel egy koncerten ismerkedtek meg. Bár a románc erősnek bizonyult, nem tarthatott sokáig: fél évvel később kiderült, hogy Anselmo AIDS-beteg. George csak édesanyja 1997-ben bekövetkezett halála után szánta el magát, hogy felvállalja másságát a világ előtt. Később kapcsolatba került Kenny Goss-szal, egy korábbi légiutas-kísérővel, akivel 2005-ben tervbe vették, hogy bejegyzett élettársi kapcsolatba lépnek, de tartva a várható negatív következményektől, ezt későbbre halasztották. A pár 2009-ben szakított, azóta viszont alig hallani valamit Michael magánéletéről

Forrás: georgemichael.com

Neil Patrick Harris 

A népszerű színész kilenc évig játszotta a CBS nagy sikerű szériája, az Így jártam anyátokkal szívtipróját. Bár csajozási tippjeit egy világ követte, a szexi sztárnak nem sok köze volt a dologhoz, ugyanis Harris 2006 óta nyíltan vállalja melegségét. Büszkén állíthatom, hogy boldog meleg férfiként élek örömteli életet."  mondta akkor a színész. A híresség több mint nyolc éve él együtt David Burtka amerikai séffel, akivel 2014-ben össze is házasodtak. Nem sokkal később egy újabb csodás hír került napvilágra: egy béranya segítségével ikreik születtek. A gyerekek, Harper és Gideon már hatévesek. A sztárszülők igyekeznek minél színesebb programokkal lekötni a csemeték figyelmét, így a tengerentúlon már többször is kiérdemelték a legjobb szülők jelzőt. A legizgalmasabb pillanatokról általában Neil oszt meg képeket hivatalos Instagram-oldalán. 

Forrás: Rolling Stone Magazine, Vanity Fair

Matt Bomer 

A színész leginkább a Magic Mike-ból lehet ismerős a rajongóknak, ahol több alkalommal is meztelen felsőtesttel forrósította fel a hangulatot. A jóképű sztár 2012 februárjában, egy kaliforniai gálán tartott köszönőbeszédében fedte fel másságát a nyilvánosság előtt, sőt kedvesét is bemutatta a sajtónak Simon Halls publicista személyében. Párjával három gyermeket nevelnek, akiket béranya hozott a világra.  A 2005-ben született Kitnek Bomer a biológiai apja, a 2008-ban született ikreknek, Walkernek és Henrynek pedig Simon. A színész nemrég egy interjúban elmesélte, hogy 14 éves volt, amikor a kezébe akadt Larry Kramer: The Normal Heart című színműve, amely a nyolcvanas évek elején, az AIDS-válság idején játszódik. Ez volt az a pont, ami meghatározó volt az életében. Matt ezután folyamatosan idézgetett a műből a társainak, hogy ők is lássák, milyen problémákkal küzd a világ az elfogadás terén. 

Forrás:

Zachary Quinto 

A színészt a rajongók többsége a Hősök és a Star Trek című produkciókból ismerheti. Zachary 2011-ben vállalta fel a másságát, méghozzá a New York Magazin hasábjain. A sztár bejelentése először sokkolta a köztudatot, hiszen hosszú évek óta tagadta a magánéletével kapcsolatosan felröppent pletykákat. Mint meleg férfi úgy gondolom, hogy nagyon sok munka vár még a világra elfogadás terén."  – nyilatkozta akkor a színész. Állítása szerint évekkel ezelőtt azért beszélt nyíltan a magánéletéről, mert ezzel akart példát mutatni a meleg fiataloknak. Zachary több olyan kampányban is szerepelt már, amelyben meleg és leszbikus tiniknek segít önmaguk elfogadásában. Jelenlegi párkapcsolatáról keveset tudni: ő és Miley McMillan lassan egy éve vannak együtt, de nagyon ritkán mutatkoznak a nyilvánosság előtt.  

Forrás: zach-quinto.com
Idilli családi boldogság - Meleg sztárpárok és gyermekeik
A homoszexuális párok gyermekvállalása hazánkban még ma is kiveri a biztosítékot, míg a tőlünk nyugatabbra fekvő országokban már sokkal elfogadottabb, sőt majdhogynem megszokott látvány, ha egy meleg pár babakocsival sétálgat.