Idén több sztártól is búcsút vettünk. Bátran mondhatjuk, hogy 2016 igazán szomorú év volt, hiszen majdnem hetente kellett megírnunk egy-egy kedvencünk halálhírét. Most összeszedtük, kik hagytak itt minket. 

David Bowie 

Az énekes titokban küzdött a rákkal 18 hónapig, majd 69 éves korában meghalt. A hírt a sztár szóvivője közölte: „David Bowie békésen hunyt el családja körében, miután 18 hónapig bátran küzdött a rákkal.” Öt évtizedet átívelő pályafutása során – főleg az 1970-es években – többször újította meg zenéjét, gyakran új zenei trendek előfutárává válva ezzel. Özvegye a mai napig nem dolgozta fel a történteket, erről itt olvashatsz bővebben. 

David Bowie 18 hónapig küzdött a rákkalForrás: Collection Christophel/Metro-Goldwyn-Mayer Pictures/Metro-Goldwyn-Mayer Pictures

Alan Rickman 

Az egész világot sokkolta, amikor a Harry Potter-filmek sztárja távozott az élők sorából. Alan Rickman halálát a családja is megerősítette, a hírek szerint évek óta küzdött a rákkal. A színész számtalan produkcióban szerepelt: a Drágán add az életed Hans Gruberjeként, a Robin Hood, a tolvajok fejedelme, az Értelem és érzelem, a Michael Collins, a Dogma, az Igazából szerelem és a Parfüm című filmekben. A Golden Globe-díjas brit színészt a legtöbben Piton professzorként ismerhették meg. 

Alan Rickmant a legtöbben Piton professzorként ismerhették megForrás: Alliance

Prince 

Az énekes áprilisban egyik napról a másikra távozott az élők sorából. A sztár április 15-én lett rosszul, ezért a magángépének le kellett szállnia Illinois-ban, majd biztató üzenetet küldött a rajongóinak, hogy jól van, de később egészségügyi okokra hivatkozva lemondták a koncertjeit. A szerethető, különc kis herceget milliók siratták, hiszen személyével a popszakma egyik emblematikus egyénisége ment el. 

Prince a popszakma egyik emblematikus egyénisége voltForrás: MTI/Mohai Balázs

Bud Spencer 

A legenda idén júniusban, 86 éves korában hagyott itt minket. Bud Spencernek olyan emlékezetes karaktereket köszönhetünk, mint például Piedone, Bambino vagy Bulldózer. A hírt a Pedersoli család jelentette be a színész hivatalos Facebook-oldalán. Feleségével, Maria Amatóval több mint ötven évig voltak házasok, három gyermekük született. Az utóbbi évek betegeskedései legyengítették a színészt, de ennek ellenére fiatalos lendülettel élte mindennapjait. 

Bud Spencer 2016. június 27-én, 86 éves korában hagyott itt minketForrás: MTI/EPA/DPA/Jens Kalaene

Gábor Zsazsa 

99 éves korában távozott az élők sorából Gábor Zsazsa, magyar származású hollywoodi színésznő. A hírek szerint a díva szívrohamban hunyt el. Úgy tudni, halálhírét elsőként a CBSLA hírportál jelentette be, később pedig Zsazsa kilencedik férje, Frédéric von Anhalt is megerősítette a lap értesüléseit. Anhalt szerint felesége szívinfarktusban hunyt el. Zsazsa több legendássá vált mondatot is elejtett a karrierje során, melyeket ide kattintva el is olvashatsz. 

Gábor Zsazsa egy Rolls-Royce-ra támaszkodikForrás: AFP

George Michael 

Az énekes halálát a PA hírügynökség közölte, az énekes sajtósára hivatkozva. A kétszeres Grammy-díjas angol énekes-dalszerző békésen, az otthonában hunyt el. George Michael, eredeti nevén Georgios Kyriacos Panayiotou 1963-ban született Londonban. Karrierje 1980-ban indult be, akkor vált ismertté a Wham! zenekar tagjaként. Miután onnan kivált, szólókarrierbe kezdett, első lemeze, a Faith óriási siker lett, több mint 20 millió példányban kelt el. A legfrissebb információk szerint szívelégtelenség okozta a halálát. 

A kétszeres Grammy-díjas angol énekes-dalszerző békésen, az otthonában hunyt el.Forrás: AFP/MIGUEL MEDINA/Miguel Medina

Carrie Fisher 

Fisher december 24-én kapott szívinfarktust egy Londonból Los Angelesbe tartó repülőjáraton, ahol újra is kellett éleszteni. Los Angelesben kórházba szállították, és úgy tűnt, javul az állapota. Később az édesanyja, Debbie Reynolds is azt közölte a Facebookon, hogy lánya állapota stabil, ám pár nap múlva a sztár mégis eltávozott. A színésznő 60 éves volt. 

Carrie Fisher a Csillagok háborúja című filmbenForrás: InterCom

 

Miért halt meg olyan sok híresség 2016-ban? Íme, az okok!
Elég sok világhírű sztártól kellett már elbúcsúznunk ebben az évben, sokkal többtől, mint korábban. Ez azonban nem csak a véletlen miatt történhetett így, megvan a magyarázata!