Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, péntek éjszaka Olaszországban balesetet szenvedett egy magyar diákokat szállító autóbusz.Szijjártó Péter szombat délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta: tizenhat halottja, egy mesterséges kómában tartott, életveszélyes állapotú, két nagyon súlyos, tíz súlyos és tizenhárom könnyű sérültje van a balesetnek. Tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet. Most pedig megszólalt egy szemtanú is.

"Hirtelen csaptak fel a lángok a buszból" – nyilatkozta egy szemtanú, aki autójával a tragédia pillanataiban a magyar busz mögött haladt. 

Olasz tűzoltók által készített felvétel a magyar diákokat szállító, kiégett autóbuszrólForrás: MTI/EPA/ANSA/VIGILI DEL FUOCO/Vigili Del Fuoco Handout

"Rögtön megálltam, kiszálltam, a roncshoz rohantam. Szörnyű volt, láttam a megégett embereket, közülük többen eszméletüknél voltak még, ám nem sokkal később belehaltak sérüléseikbe. 

Hallottam a sikoltozást, a halálsikolyukat, hátborzongató volt. 

Egy fiú az ablakon ugrott ki, pólóban volt, kétségbe esve üvöltött, a haja kapott lángra, azt próbálta eloltani" – idézte a corriere.it a szemtanút.