A magyar mentősök a helyszínen készülnek a súlyos sérültek hazaszállítására Veronából.

"Felkészült a pénteki olaszországi buszbaleset négy súlyos sérültjének hazaszállítására az Országos Mentőszolgálat. Őket az orvosi és hatósági engedélyek után mentőrepülővel, illetve mentőautóval akár már vasárnap hazaszállíthatják" - mondta el Győrfi Pál Veronából az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője beszámolt arról, hogy vasárnap hajnali 3 órakor fejezték be azt a munkát, amelyet a helyszínen Csató Gábor a mentőszolgálat főigazgatója irányított, és amelynek eredményeként összeállt a baleset túlélőiről valamennyi elérhető információt tartalmazó lista.

Nehéz volt összeállítani az utaslistát, hiszen a 16 áldozat azonosítása még folyamatban van, a könnyű sérülteket vagy sértetlen utasokat pedig több helyen szállásolták el - mondta.

Az észak-olaszországi Veronánál balesetet szenvedett magyar különbusz kiégett roncsaForrás: MTI/EPA/ANSA/Filippo Venezia

Megerősítette, hogy a hat súlyos sérült közül ketten továbbra is életveszélyes állapotban vannak, ők még hosszabb ideig nem lesznek szállítható állapotban. A négy súlyos sérültet akár már vasárnap hazaszállíthatják mentőrepülővel vagy mentőautóval, ha az olaszországi orvosok is úgy látják, illetve a hatóságoktól is megkapják ehhez az engedélyt.

Beszámolt arról is, hogy a mentőszolgálat munkatársai felkeresték a könnyű sérülteket is, nekik fizikai és lelki segítséget nyújtottak.

/1701/Veron201712117440