Újabb fejlemény a Katzenbach-gyilkosságban: közel járhatnak a megoldáshoz

Forrás: MTI/Németh Ferenc -
Katzenbach-gyilkosság Katzenbach Imre Curtis testvére
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Katzenbach-gyilkossággal összefüggésbe hozható gyanúsítottakat szétköltöztették a börtönben. Az egyikük lehet a gyenge láncszem.

Három embert tartóztattak le Katzenbach Imre egykori focista meggyilkolásával kapcsolatban. Az egyikük Curtis testvére, Sz. Lajos, a másik két ember H. László és L. István. A negyedik, H. Attila már a börtönbüntetését töltötte.

Durva részlet derült ki: a meggyilkolt focista özvegye az egyik gyanúsítottal házasodott össze

Kiderült, hogy Katzenbach Imre meggyilkolásával gyanúsított egyik személlyel kötött házasságot a focista özvegye. Olvasd el erről a Life.hu cikkét.

A letartóztatottakat most különböző börtönökben helyezték el, ami fontos momentum lehet egy a neve elhallgatását kérő, de az ügyre rálátó informátor szerint. Sz. Lajost a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetben helyezték el. A rendőrök által a gyilkosság végrehajtásában társának tartott L. Istvánt viszont a Tolnai utcai rendőrségi fogdán helyezték el.

Katzenbach Imreaz MTK-VM öltözőjében edzés előtt. A volt labdarúgó Katzenbach Imrét 2009-ben gyilkolták meg, maradványai 2020-ban kerültek elő (korábbi felvétel). Forrás: MTI/Németh Ferenc

Közel járhatnak az ügy megoldásához, ami 11 évvel ezelőtt kezdődött. Katzenbach Imre, 2009. szeptember 28-án tűnt el XVII. kerületi otthonából. Maradványaira pedig idén október 23-án találtak rá Baranyajenő térségében. Az egykori labdarúgó eltűnésének időszakában fontos szereplője volt az úgynevezett Eclipse-botránynak. A milliárdos adócsalás miatt több év börtön várt volna rá. Ki akart szállni, de megfenyegették, egy levél bizonyítja, tudta, hogy meg akarták ölni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.