Csollány Szilveszter 51 éves korában hunyt el. A családja most döntött arról, hol fogják örök nyugalomra helyezni a sportolót.

Két hónapig harcolt a koronavírussal Csollány Szilveszter, de szervezete feladta a küzdelmet. Tüdőátültetésre várt, de a beavatkozásra már nem kerülhetett sor. Halálának hírét a Magyar Torna Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság osztották meg Facebook-oldalaikon.

Sopronban helyezik végső nyugalomra a sportolótForrás: MTI/Kertész Gábor

"Az olimpiai bajnok tornász nemcsak sportolóként ért el kimagasló eredményeket, hanem kiváló férj és nagyon jó édesapa is volt" - írták a többi között. Az egész országot megrázta a hír, lánya Facebook-oldalán szólalt meg édesapja halála után. Rengeteg üzenetet kaptam, amire időm és energiám sajnos most nincs, hogy egyenként válaszoljak. De tudjátok, hogy minden üzenetet elolvastam, és nagyon jól esik látni, hogy mennyien a szívükben tartják aput" - írta a többi között.

A családja eldöntötte, hol helyezzék örök nyugalomra a sportolót: Sopronban lesz a temetése. A család egyértelműen Sopron mellett döntött, de nem kizárt, hogy a végső szertartás előtt lesz egy búcsúztató Budapesten is" - nyilatkozta a Borsnak egy ismerős. Az időpontról azonban egyelőre még nincs információ.

Döbbenetes dolgot állít Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta
Csollány Szilveszter november elején kapta el a koronavírust. Az állapota alig két héttel később súlyosra fordult, ezért kórházba szállították. December elején már az intenzív osztályon ápolták, és egy speciális lélegeztetőgépre került, hogy megmentsék az életét. Bár a volt olimpikon állapotáról keveset lehet tudni, családja ugyanis nem nyilatkozik: az biztos, hogy még mindig az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kezelik. Olvasd tovább a cikket ide kattintva.