Börtönben ülő barátja vallott Damu Rolandról: "Mintha érezte volna, hogy közel a vég"

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
Damu Roland temetés gyász Damu Roland temetése tragédia koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Damu Roland két hónappal ezelőtt, december 27-én hunyt el. Az egykori sorozatsztár életének utolsó hónapjaiban sokat betegeskedett, végül a koronavírus szövődményei okozták a halálát. Tragédiája megrázta az országot, de a családi nézeteltérések miatt még mindig nem nyugodhat békében.

Február 22-én végre sor kerül Damu Roland temetésére. A 47 évesen elhunyt színész élete nem volt mentes a botrányoktól, és a halálával sem csitulnak a kedélyek. A családtagjai közt olyan éles ellentétek feszülnek, hogy a rokonok még a tragikus körülmények között elhunyt sorozatsztár búcsúztatóján is képesek voltak összeveszni. Damu édesapja nemrég úgy nyilatkozott, hogy ellopták tőle fia temetését.

Damu Rolandnak nagyon rossz volt a kapcsolata a szüleivel, viszont édesapja nővérét, Éva nénit nagyon szerette. Éva volt Damu támasza az utolsó hónapokban, és Roland a nagynénit kérte meg arra, hogy ha bekövetkezik a legrosszabb, akkor a szülei helyett ő intézze majd a temetést. Nem akarta, hogy anyja és apja is részt vegyen a szertartáson. A sors tragédiája, hogy "félig teljesül" Damu kívánsága. A színész édesanyja ugyanis pár nappal ezelőtt a koronavírusban életét vesztette.

Halálában sem lel békére a családi viszály miatt Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Damut két hónappal a halála után február 22-én temetik a Farkasréti temetőben – tudta meg a Bors. A búcsúztató helyszínéről és időpontjáról pár napja azonban még azok sem tudtak, akiket a színész a halálos ágyán megkért arra, intézzék a temetését. De nem csak a teljes rokonság, hanem több barát sem lesz ott a búcsúztatón. Roland egyik legutolsó barátja és kollégája börtönben ül, ezért nem vesz részt a temetésen.

– kezdte a Borsnak Tóth Ádám, a Budapesti Showszínház egykori vezetője, aki jó kapcsolatot ápolt Damuval.

"Szerettem őt, mert beláttam a falai mögé. A sors furcsa fintora, hogy az »Én és én« című önálló estjével az egész életét meséltük el. Mintha érezte volna, hogy közel a vég. Nagyon sokat foglalkozott az előítéletekkel, ez belülről is emésztette, pedig igazán nem volt rá oka."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.