Damu Roland két hónappal ezelőtt, december 27-én hunyt el. Az egykori sorozatsztár életének utolsó hónapjaiban sokat betegeskedett, végül a koronavírus szövődményei okozták a halálát. Tragédiája megrázta az országot, de a családi nézeteltérések miatt még mindig nem nyugodhat békében.

Február 22-én végre sor kerül Damu Roland temetésére. A 47 évesen elhunyt színész élete nem volt mentes a botrányoktól, és a halálával sem csitulnak a kedélyek. A családtagjai közt olyan éles ellentétek feszülnek, hogy a rokonok még a tragikus körülmények között elhunyt sorozatsztár búcsúztatóján is képesek voltak összeveszni. Damu édesapja nemrég úgy nyilatkozott, hogy ellopták tőle fia temetését.

Damu Rolandnak nagyon rossz volt a kapcsolata a szüleivel, viszont édesapja nővérét, Éva nénit nagyon szerette. Éva volt Damu támasza az utolsó hónapokban, és Roland a nagynénit kérte meg arra, hogy ha bekövetkezik a legrosszabb, akkor a szülei helyett ő intézze majd a temetést. Nem akarta, hogy anyja és apja is részt vegyen a szertartáson. A sors tragédiája, hogy "félig teljesül" Damu kívánsága. A színész édesanyja ugyanis pár nappal ezelőtt a koronavírusban életét vesztette.

Halálában sem lel békére a családi viszály miattForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Damut két hónappal a halála után február 22-én temetik a Farkasréti temetőben – tudta meg a Bors. A búcsúztató helyszínéről és időpontjáról pár napja azonban még azok sem tudtak, akiket a színész a halálos ágyán megkért arra, intézzék a temetését. De nem csak a teljes rokonság, hanem több barát sem lesz ott a búcsúztatón. Roland egyik legutolsó barátja és kollégája börtönben ül, ezért nem vesz részt a temetésen.

A halála megrendített és nagyon megsirattam

– kezdte a Borsnak Tóth Ádám, a Budapesti Showszínház egykori vezetője, aki jó kapcsolatot ápolt Damuval.

"Szerettem őt, mert beláttam a falai mögé. A sors furcsa fintora, hogy az »Én és én« című önálló estjével az egész életét meséltük el. Mintha érezte volna, hogy közel a vég. Nagyon sokat foglalkozott az előítéletekkel, ez belülről is emésztette, pedig igazán nem volt rá oka."