A Pentagon felfedte, hogy néz ki valójában egy tipikus ufó

Forrás: Photononstop via AFP -
csészealj Pentagon jelentés ufó
Sokféleképpen ábrázolták már filmekben és műsorokban, hogyan is nézhet ki egy azonosítatlan repülő tárgy (UFO). A világ lakosságának nagyobbik fele még nem látott ufót, de vannak köztünk olyanok, akik már kifigyeltek valamiféle furcsa repülő objektumot az égen. A Pentagonnál ezeknek az észleléseknek az adatait vetették össze. 

Amióta Kenneth Arnold 1947-ben először pillantott meg ufót, leggyakrabban csészealjként ábrázolták az égen, erős fényudvarral. A Pentagon azonban most felfedte, van-e ennek valóságalapja.

A 2022 júliusában alakult AARO (a védelmi minisztérium alá tartozó ufókkal foglalkozó iroda) közzétette a honlapján, hogyan is néznek ki szerintük az ufók. Az iroda 1996 és 2023 közötti jelentéseket használta fel ennek megállapítására.

Illusztráció Forrás: Photononstop via AFP

A bejelentett megfigyelések alapján a Pentagon azt állítja, hogy a tipikus ufó kerek vagy gömb alakú, fehér, esetleg ezüst színű vagy áttetsző. Mindössze két százalékuk háromszög alakú. Általában 1-4 méter közötti az átmérőjük, és általában 300-900 méter magasan közlekednek. Kiadtak egy térképet is a hotspotokról, a bejelentett ufóészlelések helyszíneiről: a legtöbbet Észak-Amerikában, a Közel-Keleten és Japánban látták — írja az Unilad.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.