Ha december, akkor indul a 2013-as év szerelmi áttekintéseinek ideje. Először a legnagyobb hollywoodi álompárok válásainak és szakításainak néztünk utána. Íme az idei esztendő legszomorúbb és legkülönlegesebb szétválásainak sora, és természetesen a válóokok.

1. Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones
Ahogy a Life.hu is megírta, esetükben a szakítás már régóta ott lógott a levegőben. Egyes források szerint Michael azért akart elválni, mert nem bírta tovább elviselni neje depressziós rohamait, és szerinte ő a felelős a torokrákjáért is. Aztán persze mindent cáfolt, de a mai napig külön élnek.

Forrás: AFP

2. Richard Gere és Carey Lowell
Szeptemberben romlott meg a kapcsolat
Richard Gere és felesége, Carey Lowell között. A New York Post szerint ekkor már egy ideje külön is éltek egymástól. Gere és Lowell 13 éve jártak együtt, és 11 évet éltek házasságban.

Forrás: AFP

3. Will Smith és Jada Pinkett Smith
15 éve házasodtak össze, két gyermekük van, de októberben bejelentették, szünetet tartanak. Bár őket kiáltották ki Hollywood egyik legbiztosabb kapcsolatának, valami megváltozott, hónapok óta feszült volt a viszonyuk, és sehol sem mutatkoztak már együtt. Kár értük!

Forrás: AFP

4. Vincent Cassel és Monica Bellucci
Idén augusztusban mindenkit meglepetésként ért a hír, hogy az európai filmművészet egyik leghíresebb házaspárja, Monica Bellucci és Vincent Cassel úgy döntött, 17 együtt töltött év és 14 év házasság után elválnak"Bár útjaink Vincent-nal elválnak, mindig ott leszünk egymás számára. A szeretet örökre megmarad köztünk" - osztotta meg akkor gondolatait a színésznő.

Forrás: AFP

5. Orlando Bloom és Miranda Kerr
A Gyűrűk ura színészének szóvivője októberben jelentette be a hírt, miszerint hat év együttlét után Miranda Kerr és Orlando Bloom úgy döntöttek, elválnak. "Annak ellenére, hogy házasságuk véget ért, mindketten továbbra is szeretik, támogatják és tisztelik egymást, mint közös gyermekük szülei és mint család" - tette hozzá a brit színész szóvivője. Bloom pedig azóta úgy tűnik, tovább is lépett

Forrás: AFP

6. Taylor Kinney és Lady Gaga
Novemberben érkezett a hír, hogy ők is külön utakon folytatják. Pedig év elején még arról írtak a lapok, hogy a vadóc énekes és a Vámpírnaplók szexi sztárja olyan jól kijönnek egymással, hogy nyáron oltár elé is állnak. Úgy tűnik, Gaga életvitelét nem könnyű tolerálni, mert végül nem hogy az esküvőből, de a kapcsolatból sem lett semmi. 

Forrás: AFP

7. Lewis Hamilton és Nicole Scherzinger
Ötévnyi együttjárás után júliusban szakított az X-Factor sztárja és a Forma-1-es pilóta. Állítólag mind a ketten annyira be voltak táblázva, hogy alig látták egymást. Egy bennfentes szerint az énekesnő szíve akkor teljesen összetört. Kicsit a miénk is, ugyanis Nicole által elkezdtük egy kicsit Lewist is megkedvelni. 

Forrás: AFP

8. Liam Hemsworth és Miley Cyrus
A pár, akik idén szeptemberben vetettek véget hároméves kapcsolatuknak, a hírek szerint az elmúlt időszakban titokban többször is összefutottak. A 23 éves színésznek ráadásul nagyon is hiányzik exmenyasszonya. Hogy végül újra összejönnek-e, egyelőre még nem tudni, de a pár egyik közös ismerőse így nyilatkozott Liamről: "Ő volt az, aki nagyon szeretne ismét együtt lenni vele. Még mindig szereti Mileyt. Még mindig vonzódik hozzá."

Forrás: AFP

9. George Clooney és Stacy Keibler
A szívtipró, akiről legutóbb egy durván pöttyös fotósorozat készült, júniusban szakított Stacy Keiblerrel. Úgy tudjuk, George volt az, aki véget vetett a kapcsolatnak. A pár két éve volt együtt, de az elválás előtt már három hónapja nem mutatkoztak a nyilvánosság előtt. A jó hír, hogy az 52 éves sztár jelenleg is keresi az igazit.

Forrás: AFP

10. Bradley Cooper és Zoe Saldana
2013 januárjában már másodszor szakított Bradley Cooper színész és Zoe Saldana színésznő, akkor azonban már véglegesen. A pár egy hathónapos szünet után 2012 szeptemberben próbálta meg újra, de a kapcsolat második nekifutásra sem volt sikeres. Zoe számára tehát nem Cooper volt az igazi, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a szépég azóta már férjhez is ment.  

Forrás: AFP