A lányok sem angyalok: így vesszük rá a pasikat a hűtlenségre című cikkünkhöz mind az írás alatt, mind pedig a Life.hu Facebook-oldalán rengeteg komment érkezett. A férfiak nagy része belátta, hogy igen, kellően farokvezérelt ahhoz, hogy belesétáljon a messziről is jól látható csapdába. A hölgyek egy ideig a gonosz ribancokat ekézték, majd hozzáfűzték, a megcsaláshoz két ember kell.

Szemfüles női magazinként is képtelenség összegyűjteni a hűtlenséghez vezető utakat, az okokat, pontosan megmondani, ki a hibás, és miért; kinyilatkoztatni, ki volt a szemét, vagy éppen kinek kellett volna az adott folyamatban máshogy döntenie. Te nem adtál meg mindent a pasinak odahaza? Ő ment a farka után? Vagy az a szemét rüfke mászott rá?

Korábbi cikkünk, melyben bemutattuk, milyen elképesztő technikákkal vagyunk képesek támadni a kapcsolatban élő pasikat, igencsak heves vitákat váltott ki. Ezt követte a Férfivélemény: "Ha nem panaszkodik a nő, mi sem lépünk félre", melyben a Life.hu beépített pasija, Olivér osztotta meg velünk, mikor lép félre, és mikor nem kacsint ki a kapcsolatából a férfi. Ezen írásunkat is számtalan hozzászólás ékesítette. A nagytöbbség értelemszerűen ujjal mutogatott arra, akire a megcsalás után a legegyszerűbb haragudni. A másik nőre. Mert a pasit szereted, utálni tehát rögtön nem tudod. Itt az ideje azonban, hogy most mindenki megnézze a pasiját, a kapcsolatát és önmagát annak a másik, szingli lánynak a szemével is! Érdekes lesz!

I. Nem tudom, hogy van barátnője
Akármilyen hatalmas is a szerelem otthon, a pasira ez nem minden esetben van ráírva. És mivel nem azzal indítja a beszélgetést, hogy: "Szia, Peti vagyok! Van barátnőm", általában csak jóval később, vagy egyáltalán nem is hangzik el ez a fontos információ.
II. Tudom, hogy van barátnője, de nem érdekel
Tudom, hogy van csaja, de akkor is úgy néz rám. Méreget, felfal, akar, az isten szerelmére. Ne akarjon, ha van nője, hanem menjen haza. De nem megy. Jön. Hozzám ér, megfog, közel hajol. Most tényleg én foglalkozzam azzal, hogy neki van barátnője, ha egyszer őt magát sem érdekli?
III. Ez nem az én problémám
És valójában tényleg nem. Persze, zizeg a lelkiismeretem, hogy mégiscsak várja otthon valaki, de frankón elnyomom, mert vadászni jöttem. Nem, a Szex és New York óta nem csak a pasiknak lehet. Éjjel-nappal dolgozom, stresszes a munkám, szingli vagyok, és azzal az előre megfontolt szándékkal érkeztem, hogy hódítani akarok. Van ilyen, na!
IV. Ez nem az én döntésem
Kétségtelen, hogy mindkét nem ezzel a mondattal nyugtatja magát, amikor beszáll abba a taxiba, amibe már nem kéne, bemegy annak a lakásnak az ajtaján, ahonnan már nincs visszaút, és leül arra az ágyra, amelyből más emberként áll majd fel. A pasi azért, mert ő a körülmények, a hormonjai és a csábító nő áldozata, vagyis szerinte nem ő hozta meg azt a döntést, hogy szexelni fog egy, a barátnőjétől eltérő nővel.

A csaj ugyanezt gondolja. "Én csak épp ott voltam, igaz, tudattam, hogy benne lennék a dologban, de könyörgöm, nem szorítottam fegyvert a halántékához. El is sétálhatott volna, haza a barátnőjéhez, de ő nem így döntött. Hanem ide jött..."
V. Nem én leszek az első, sem az utolsó
Hamar kiderül, hogy kapcsolatban él, és az is, hogy gyakran nézeget ki belőle. Nem boldog otthon, ezt hangoztatja is, ahhoz azonban gyáva, hogy változtasson. Ezt persze nem hangoztatja, de nyilván erről van szó.

Egyértelműen csajozni jött, ha nem velem, mással megy haza. Lehetnék jó kislány, de ha a következő nem lesz az, ugyanott vagyunk. Akkor miért is én aludjak egyedül?
VI. Csak szex és más semmi
Ha lefekszem egy szingli pasival, kiakadok, ha nem hív fel. Mert akkor csak kihasznált, és jaj, az nem jó. Ha azonban tisztázott, hogy ő kapcsolatban él, és ez csak az adott estéről, éjszakáról szól, akkor még csak a Facebookon sem kell bejelölnie. Eltűnhet, és én is eltűnhetek, beljebb vagyunk egy élménnyel és nem is kell több. És visszaértünk a III. ponthoz.
VII. Talán még jót is teszek
Azt hiszi, nem lehet jobb kapcsolata a jelenleginél, vagy egyszerűen nem mer egyedül lenni. Nem vált, pedig többre vágyik, csak úgy érzi, nem érdemli meg. Nem csábítom, de szó szerint menekül hozzám, amint meglátja, hogy valaki végre őt akarja. Nem azért vadászik, mert rohadék, vagy mert nem szereti a társát. Hanem mert önmagát nem szereti és tiszteli annyira, hogy belássa, jobbat érdemel.

Ettől megnőhet az önbizalma. Talán egy hódítástól közelebb kerül ahhoz, amit valójában szeretne. Elkezd hinni magában. Lehet, hogy jobban értékeli majd az otthonit, vagy vált. De elindít egy folyamatot, ha kiderül, képes még a vadászatra és a vad elejtésére.

 

VIII. Régóta érdekel a pasi
Már az egyetem alatt is tetszett, de mindig más lánnyal járt. A barátnőimmel, a barátnőim barátnőivel, egyszóval mindig a közelemben volt, csak épp másnak az oldalán. Most is épp valaki máshoz tartozik. De elveszek, ha meglátom, ha közli, hogy ma mást akar, hogy ma csak engem lát. Olyan régóta vágyom rá, hogy képtelen vagyok, és hülye is lennék nemet mondani. És máris visszaértünk a II. ponthoz.
IX. Terézanyu OFF...
Bocsi, de elég ember kényének-kedvének teszek eleget egész nap. A főnökeim agymenéseinek, a barátaimnak, a családomnak, a kollégáimnak, a szomszédaimnak, a férfiaknak, és mindenkinek, aki él és mozog. Kedves vagyok, és altruista, mosolygós, terhelhető, önfeláldozó, adakozó. Néha azonban elfogy a világ jobbátételére félretett erőm. És rossznak lenni egyébként meg jó. És akkor besétál a térbe a II. pontban részletezett férfi...
X. Teljesen kivagyok és egyébként is...
Teljesen kivagyok és egyébként is, mindenki hagyjon békén. Nekem is szar, én is egy rossz kapcsolatban ragadtam, engem megcsaltak, vagy épp nemrég dobtak ki, és mostanra lettem képes arra, hogy olyannyira összekaparjam magam, hogy megjelenjek egy nyilvános helyen. Sérült vagyok, és fel kell turbóznom a megtépázott önbecsülésemet. Ugrás a III., majd a VI-os pontra!