Szeretkezz már velem! Direkt nem szexel velem a pasim

Forrás: Thinkstock -
gyengédség párkapcsolat szex elvonás Deáki Tímea férfi viselkedés párterapeuta szakértő erotika kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csak újabban merünk arról beszélni, hogy a férfiaknak is van lelke. Néhány tíz évvel ezelőtt ugyanis még érzéketlen, a benne dúló lelki harcokat kimutatni képtelen, irányító robotok képét mutatták. Ma ehhez képest egyre több kísérlet bizonyítja, hogy igenis, bizonyos dolgokat az urak is úgy élnek meg, mint a nők. Ide tartozik az is, hogy lassan el is merik hinni saját gyengeségüket, amire korábban azért ritkán volt példa.

3 ok, amiért a pasik megvonják a nőtől a szexet című cikkünkből kiderült, hogy egy párkapcsolaton belül számtalan eszközzel büntethetik egymást a párok. A hiedelmek szerint a szexmegvonás tipikusan női fegyver a másik sakkban tartására, ám mára kiderült, ez a fegyvernem a pasiktól sem áll távol. Sőt!

Elnézést, mióta van a férfiaknak lelkük? Forrás: Thinkstock

Párterapeutánk, Deáki Tímea is úgy látja, hogy míg mondjuk húsz éve általában csak a nő vonta meg az erotikát valamilyen okból a társától, addig ez mára mindkét fél számára lehetőség lett.

"Hogy milyen lehetőség, azon lehet, és kell is vitatkozni. Ugyanis balgaság azt hinni, hogy a manipuláció bármilyen formája hosszú távon eredményre vezethet."

A szex megvonása vagy a társad közeledésének tudatos, büntető vagy nevelő jellegű elutasítása, ha ideig-óráig hatékonynak is bizonyul, hosszú távon garantáltan a párkapcsolat válságához, vagy akár a végéhez is vezethet.

Vajon a férfiak miért mondanak nemet a szexre? A gyönyörre, ami az egyik legerősebb hajtóerő az életükben? Az erotika parkolópályára állításával egyúttal önmagukat is izgalmas, számukra (is) rengeteg energiát adó örömforrástól fosztják meg. Talán azért, mert felismerték, hogy a nők számára a szex a férfi kötődésének egyik legerősebb jele, és tudják, hogy az erotika megvonásával párjuk nemcsak a gyönyört, de a biztonságérzetét is elveszíti. Így a nők irányíthatóvá, könnyen befolyásolhatóvá válnak. Sok pasi ilyekor nem is szól semmit, csupán egyszercsak ritkulnak az együttlétek, és eltűnik az intimitás.

A modern társadalom "kasztrálja" a férfit? Forrás: Thinkstock

Egyik napról a másikra hirtelen már nem alkalmas neki a szex. Éppen nem jó az időpont, túl fáradt, vagy azzal áll elő, hogy sokat vacsorázott. Ha elég érzékeny vagy a jelekre, előbb-utóbb meglátod az összefüggést és rájössz, hogy azért nincs szex, mert megakadályoztad, hogy sörözzön a haverjaival, esetleg rámutattál, hogy nincs szükség az új tévére, autóra, illetve megint a te véleményed, akaratod győzött egy, a párod számára igen fontos dologban. És a mai férfi a haragját és az elkeseredését így, kifejezetten a nőkre jellemző módon fejezte ki. Az is megesik, hogy a párod kifejezetten azért vonja meg a gyengédséget tőled, mert te is ezt teszed vele, és nem történik más, mint az általad szívesen alkalmazott eszközt fordítja ellened.

Ilyekor csak meg akarja mutatni, mennyire kellemetlen, fájdalmas és megalázó a szituáció, és milyen mély sebeket képes okozni a szexmegvonós játszmázás. Vagyis ha azon kapod a párod, hogy sértettséged enyhülése után már a te kezdeményezésedre mond nemet, akkor ne csodálkozz rajta, épp olyan átnevelés áldozata vagy, mint ő!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.