5 ok, amiért te is kidobnád Harry herceget

Anglia házasság Katalin hercegnő II. Erzsébet brit királynő brit királyi család Cressida Bonas Vilmos herceg hagyomány Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg mi minden egyes nap azt várjuk, hogy eljöjjön értünk a hercegünk, addig Cressida Bonas fogta, és kidobta a sajátját. Sajtóértesülések szerint ugyanis ismét szingli a brit királyi család 29 éves trónörököse. Legutóbb még a házasságukról cikkeztek, most azonban már a szakításuktól hangosak a híradások. Ennek kapcsán a Life.hu összegyűjtötte az okokat, amiért valószínűsíthetően Bonas kisasszony lapátra tette Harryt, és amiért talán mi is így tettünk volna a helyében.

Vilmos neje sosem titkolta, hogy valójában egyáltalán nem szívleli sógora választottját. Ezt korábban azzal indokolta, hogy a szabad szellemű Cressida féltestvére, Isabella volt az oka annak, hogy 2007-ben egy rövid időre ő és Vilmos szakítottak. Így persze a 25 éves lány már két évvel ezelőtt is ledolgozhatatlan hátránnyal indult, amikor összejött Harryvel. Bonas tavaly októberben ugyan meghívást kapott a királyi család egyik rezidenciájára, ezzel pedig hivatalosan is családtaggá vált, Katalin megenyhüléséről azonban nem igen érkeztek hírek. Mivel érte némi túlzással az egész világ rajong, így ha utál valakit, akkor azt az imádói sem fogják egyhamar megkedvelni.

Hoppá! Harryre hasonlít Katalin gyermeke Forrás: AFP/Toby Melville

Ha Cressida még csak ki is jönne valahogy az egyébként egész biztosan bűbájos Katalinnal, akkor is folyamatosan versenyeznie kellene vele. Anglia kedvence ugyanis mindig übercsinos, ultravékony, decens, jólöltözött, bájos, mosolygós, vidám. Stílusikon, mintaanya és álomfeleség egy személyben, egy két lábon járó csoda. Bonas pedig valójában egy kócos hippilány, akit ha ugyanúgy öltöztetnének és fésülnének, mint a hercegnőt, akkor is legfeljebb Katalin fénye világítaná meg. A konzervatív angol lapok aztán egymás mellé tennék a fotóikat, hogy egy-egy kötelező eseményen ki milyen ruhában jelent meg, és az hogy festett rajta, a címben pedig az állna, hogy újfent Cressida marad alul. És ugyan miért is akarna valaki a saját tündérmeséjében egy életen át második lenni?

Januárban holtan találták Cressida Bonas mostohaapját Forrás: NORTHFOTO/XPOSUREPHOTOS.COM/Xposurephotos.Com

Cressida és Harry nem most szakítottak először, és vélhetően nem is utoljára. Korábban olyan félinformációk is szárnyra keltek, miszerint Bonas az expasijával is megcsalta az akkor épp Afganisztánban szolgáló Harry-t, de valójában minden vita és elválás mögött a lány leküzdhetetlen szabadságvágya állt. Többszőr felmerült már az eljegyzés és a házasság kérdése, Cressida pedig minduntalan elmondta, hogy már csak a puszta gondolattól is kiveri a víz, mert még túl fiatalnak tartja magát a frigyhez.

A Sun szerint most, a szakítás előzményeként is kérdőre vonta Harry-t, hogy mégis milyen élet várna rá, ha feleségül menne hozzá. Erre a herceg azt válaszolta, hogy akkor Cressidának semmi gondja nem lenne többé az életben. A lány viszont éppen ezt nem akarja, mivel ádázul őrzi függetlenségét, és nem szereti a potyázást. 25 éves, jelenleg egy barátnőjével osztozik a lakásán, és nemrég kezdett el dolgozni egy színház marketingosztályán. Egyszóval éli a huszonéves csajok mindennapi életét, egy házastársi viszony gondolata pedig egyelőre nem tartozik az őt foglalkoztató kérdések közé. Karriert szeretne építeni, a saját lábán megállni, melyhez hozzá tartozik az is, hogy önálló döntéseket hoz.

A brit királyi családba, bár valószínűleg a többibe is, amint belépsz, az ajtó előtt hagyhatsz mindent, amit korábban fontosan hittél, szerettél, vagy épp meg akartál valósítani. Még ha stylistok hada is öltöztet fel reggelente, II. Erzsébet beszólhat a szoknyád hossza miatt, a hites urad pedig közölheti, hogy nem tetszik neki a kabátod, vagy, hogy egyébként úgy festesz, mint egy banán. Miközben te már egy hete csak azért vigyorogsz Új-Zélandon a kisfiaddal a karodon, mert neki épp ott van dolga.

Egy hercegnőnek, akárcsak a programjaiba, abba is kevés beleszólása van, hogy mikor szeretne gyermeket vállalni. Mert valaki ezt úgyis jobban tudja, kitalálja és ütemezi helyette. Nehogy már a gömbölyödő pocakja elvonja a figyelmet a Londoni Olimpiáról. Tuljadonképpen adhatnál olyan nevet is a csemetédnek, ami tetszik, de mondjuk elkeresztelheti más is, hűen a hagyományokhoz. Az orvos után pedig a fodrász lehet a következő személy, aki tiszteletét teszi a szülőszobádban, miután megszületett a trónörökös, csak hogy pár óra múlva tökéletes frizurával mosolyoghass a kórház előtt a világ kameráinak kereszttüzében.

Mindeközben...

Cressida valószínűleg szereti eldönteni, hogy mit reggelizik, és milyen bugyit vesz fel aznap. Utálja a kötelező programokat, a rendezvényeket, a megfelelési kényszert, a programozott mindennapokat, az erőltetett mosolyokat és a térd alá érő szoknyákat. Lehet, hogy imádja üvegből inni a bort és dobozból a tejet. Bömböltetni a zenét a kocsiban, vagy éppen éjjel kimászni konyhába és ujjal nyalogatni a Nutellát.
Korábban csúnyán elhagyta magát Harry herceg Forrás: NORTHFOTO

Az unokaöccse születése miatt az öröklési sorrend negyedik helyére visszacsúszó herceg, ha teheti, tud rossz, szófogadatlan és lázadó lenni, láthattuk már korábban azt az oldalát is. Egész biztosan tudna ő is albérletben lakni London külvárosában, esténként pizzát rendelni, reggelente dolgozni járni, kutyát sétáltatni és a Starbucks-ban kávézni, csak ezt valószínűleg sosem fogják megengedni neki.

Cressida pedig éppen ezért nem lenne arany kalitkába zárt madárka, mert akkor nem csak azzal szembesülne minden nap, hogy ő nem csinálhatja azt, amit szeretne, de ahhoz is statisztálnia kellene, ahogy szerelme folyamatosan kérést, parancsot, hagyományt teljesít, helytáll, és szót fogad a nagyanyjának, illetve a világnak. Persze lehet, hogy valakinek ez az álma, és elképzelhető, hogy Katalinnak talán tényleg ez volt, de ha Bonasnak nem, akkor valóban nem ő a megfelelő lány Harry herceg számára. És ez pedig jobb, ha még most kiderül...

Így pedig megmarad a remény nekünk, és azoknak, akik szerint ma Londonban ismét Harry a legtökéletesebb parti, és akik előszeretettel vállalnák a hercegnői kötelességeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.