Hat árulkodó jel, amely azt súgja: szexre van szükséged

Forrás: Thinkstock -
tünet lélek párkapcsolat szex szexualitás szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előfordul, hogy az életed úgy alakul, le kell mondanod a szexről egy időre. Mégis, tudnod kell, hogy mikor add fel az önkéntes vagy nem egészen önkéntes önmegtartóztatást, a szexhiány ugyanis testi és lelki panaszokat is okozhat. A Life.hu összegyűjtötte az árulkodó jeleket.

Kutatások bizonyítják, hogy azok a párok, akik intenzív szexuális életet élnek, sokkal kevesebbszer betegednek meg, mint azok, akik ritkábban szeretkeznek. A szex ugyanis edzi az immunrendszert, felkészítve a szervezetet a vírusok és fertőzések támadására. Nem beszélve arról, hogy az orgazmus hatására felszabaduló boldogsághormonok jótékony támadást intéznek a betegségekért is felelős stresszhormonok ellen. Ha a következő hat pontból több is igaz rád, elképzelhető, hogy szexhiányban szenvedsz.

Forrás: Thinkstock

1. Rossz kedélyállapot

Még a legszebb nap sem vidít fel? Gyakran vagy búskomor? Ne gyanakodj egyből depresszióra, inkább számolj utána, hogy mikor szeretkeztél utoljára. Ha már nem is emlékszel a legutóbbi együttlétre, lehet, hogy a szexhiány áll a rosszkedv hátterében. Hiszen a csókolózás, az ölelkezés, a szeretkezés és persze a kielégülés valódi hormonbomba a szervezetednek. Orgazmus közben ugyanis endorfin, szerotonin és dopamin szabadul fel, ezek pedig boldoggá, elégedetté és nyugodttá varázsolnak.

Húsz férfit csókolunk meg az esküvőig?

Összesen - átlagolva - egy ember több mint húszezer percen át csókol életében, ha pedig hozzávesszük a puszikat is, akkor már százezer percnél járunk. Egy lány átlagosan húsz békát csókol meg, mielőtt megtalálja a hercegét: azaz esküvője előtt körülbelül húsz férfival csókolózik. Még több érdekes tényt olvashatsz a csókról és a csókolózásról ebben a korábbi cikkünkben.

2. Sápadt, fénytelen bőr

Úgy nézel ki, mintha egy fekete-fehér figura lennél egy színes fotón? Beleszürkültél a hétköznapokba? Egy szenvedélyes szeretkezés felpörgeti a vérkeringést, amitől visszatér az egészséges bőrszíned. A szex ráadásul felszabadítja a szervezetedben az ösztrogéntartalékokat is. Az ösztrogén nevű női nemi hormon nemcsak a menstruációs ciklusod kordában tartásáért felel, hanem a kinézetedért is: például egy szuper szeretkezés, egy extra ösztrogénlöket után csillogni fog a szemed, és egészséges színt kap a bőröd is. Ne feledd azt sem, hogy egy izzasztó szeretkezés alatt a bőr extra nedvességhez jut.

3. Idősebbnek tűnsz a korodnál

Egy kutatás szerint, akik rendszeresen hódolnak az ágytorna örömeinek, évekkel fiatalabbnak látszanak, mint önmegtartóztatóbb társaik. Heti három szeretkezés száz fiatalító kezeléssel ér fel, nem beszélve arról, hogy mennyivel élvezetesebb a szex, mint mondjuk a botox. És hogy minek köszönhetjük ezt a csodás hatást? Ismét az ösztrogén a tettes, ugyanis ez a női nemi hormon segíti a tápanyagok felszívódását a vérben, megsemmisíti az öregedésért is felelős stresszhormonokat, fiatalítja a sejteket és késlelteti a menopauza kezdetét.

Forrás: Thinkstock

4. Fejfájás, migrén

Idáig a fejfájás volt a kifogás arra, hogy kivond magad a házassági kötelezettségek alól? Ne feledd: könnyen lehet ugyanis, hogy épp a kielégületlenség miatt fáj a fejed, vagy tör rád a migrén. Ha újra lüktet a halántékod, vagy sajog a tarkód, szeretkezz a pasiddal. A szex alatt felszabaduló endorfin ugyanis jobb fájdalomcsillapító, mint a morfium. Maga az orgazmus érzése pedig akár 70 százalékkal is csökkentheti a kínzó fájdalmakat. Sőt egy amerikai tanulmány szerint, ha a szexuális életed intenzív, a menstruációt kísérő has-, derék- vagy fejfájás is kevésbé gyötrő, mint ha nem szexelsz eleget.

5. Egy kis túlsúly

Ha felkúszott rád néhány kiló, vagy néhány centivel vastagabb vagy itt-ott, az lehet, hogy nem azért van, mert sokat eszel, hanem azért, mert nem mozogsz eleget - például az ágyban. Nem csalás, nem ámítás, a csókolózás és a szenvedélyes szeretkezés a legjobb edzés, akár 200 kalóriát is elégethetsz egyetlen túlfűtött menettel. Ha nincs időd vagy kedved lovagolni járni, legalább otthon pattanj nyeregbe, vagy futás helyett válaszd a vízszintes kocogást. A szeretkezés sokkal jobb zsírégető lehet, mint bármelyik sport, a szívverésed ugyanis felgyorsul, a vérnyomásod emelkedik, úgy, mint egy kimerítő edzés közben. Sőt, minél többet tréningezel, annál eredményesebb lesz a testmozgás.

6. Kínzó álmatlanság

Nem tudsz aludni, pedig majd' meghalsz a fáradtságtól? Nem esti mesére, hanem szeretkezésre van szükséged! Szex után mindig édesebb az álom, és ez nem véletlen. Az orgazmus során oxitocin szabadul fel a szervezetedben, így nemcsak nyugodtabb lesz az alvás, hanem a stressztől és a dühtől is megszabadulhatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.