Berki + Cserpes = ? Avagy annyi nő hitte már, hogy egy férfi megváltozik érte...

TV2 hakni párkapcsolat Cserpes Laura szerelem párkapcsolati szakértő celeb kapcsolat celebvilág Berki Krisztián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt héten bombaként robbant a hír, hogy Cserpes Laura és Berki Krisztián bizony egy párt alkot. A véletlen szándékossággal elkövetett közös posztok, a másnap reggelre sebtiben ledílelt mokkás interjú, az exférj, Fekete Dávid állandó szakértése a témában, és a megállíthatatlan kommentcunami mind-mind a szerelmespár malmára hajtják a vizet. De vajon működhet ez az egész a tévén és a címlapokon kívül is?

Ó, te csodás celebvilág...

A negédes bulvárhír, amely tornádóként söpört végig a magyar celebvilágon, mindenkiben számtalan kérdést vet fel. Kezdve a dolog tálalásától, a hasonló tematikájú Instagram-fotóktól (hétfő), majd pedig Krisztián titokzatos, élő adásból való kivonulásáról (egy jósnőhöz) a kedd reggeli Mokkában. Majd a furcsa módon, már kedd este nyilvánosságra kerülő, egyébként szerdai Aktív egy részlete, melyben Berki elárulta, hogy Laura személyisége és viselkedése fogta meg. Bleh.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Ezt követte a nagy féltés napja, amikor is egyesek aggodalmukat fejezték ki, hogy esetleg Laura rossz útra téved amiatt, mert összejött Krisztiánnal. Egy napba sem telt bele, mire láthattunk egy exkluzív interjút, amelyben a szerelmesek minden részletet elárultak bimbódzó kapcsolatukról. És még mindig csak csütörtököt írtunk ezen az unalmasnak korántsem nevezhető héten, amikor is Cserpes exférje, Fekete Dávid is előkerült, hogy jól körbeudvarolhassa egymást a tévében a jelen és a múlt.

Korábbi cikkünkből idézünk:

"Mivel Fekete Dávid most erősen haknizik fiatal párjával, akinek egy gyermeke is van, a TV2 kapva kapott az alkalmon, és összeeresztette a két pasit, hogy a nőkről beszélgessenek. Ebből akár egy izgalmas adok-kapok jellegű szócsata is kisülhetett volna, de csak a szokásos, udvariaskodó protokoll beszélgetésnek lehettünk szem- és fültanúi, ami leginkább arról szólt, hogy milyen jó fej ez a Dávid, mert nevelgeti párja csemetéjét...Íme a videó!

"Mindketten tudtuk, hogy amint vállaljuk a kapcsolatunkat, megjelennek ezek a számomra arctalan személyek. Szerencsére Laura épp olyan beállítottságú, mint én, nem foglalkozik azokkal, akiket nem ismer. Bárhová megyünk, személyesen gratulálnak, és sok boldogságot kívánnak nekünk" - nyilatkozta le Berki gyorsan a Borsnak, amint megjelentek a trollok a lány Facebookján. "Sőt még bátorítanám is őket, ugyanis ebből pénzt keresek" - zárta rövidre az üggyel kapcsolatos véleményét a műsorvezető, aki hamar meglátta és meg is ragadta a lényeget új kapcsolatát illetően. (Mivel hétfőre is kellett egy ütős hír a témában, azóta az is kiderült, Berki az Insta-fotók publikálásának napján egy másik csaj ágyában ébredt, de ez már tényleg csak hab ezen a mennyei tortán.)

Nem csoda, hogy sokan úgy érzik most, hogy a celebpár jól felültette a komplett magyar bulvársajtót (és a rajongókat) a haknivonatra, hogy aztán a peronról integetve röhögjenek a reakciókon.

Te is úgy érzed?

A nap, amikor egy férfi jó útra tért...

Annyi helyen lehetett már olvasni, hogy forrnak az indulatok az énekesnő közösségi oldalán, hogy oda kellett mennünk, és megnéznünk, tényleg fortyognak-e kommentelők. Nos, jelentjük, hogy egészen nagy a rotyogás a fészen, az első, témaspecifikus hozzászólás, amibe belefuthat az ember gyermeke, így szól (a hibákat nyilván szándékosan hagytuk benne): "Te nem vagy egy komoly nő ,hogy a Berkivel össze jöttél!!! Pénz vagy a Egója tettszik ? Beképzelt minden jó csajra ráúgró pasi!"

Forrás: Facebook/Cserpes Laura

L. István tehát jól megmondta a tutit, de nem kell sokáig keresgélni, hogy megtaláljuk a létező legnagyobb közhelyet, melyet egy ilyen feszült szituációban oda lehet kommentelni: "Remenykedjünk benne ha igazak a pletykák,hogy ő lesz az a nő aki megtudja változtarni Berki Krisztiánt."

P. Katalin véleménye szépen hozzá is kapcsolja a sztorihoz azt, amivel a téma kapcsán egyébként foglalkozni akartunk, ez pedig az örök kérdés, hogy mégis miért gondolják a nők, hogy a férfiak majd megváltoznak értük?

Hevenyészett, de empirikus kutatásaink szerint ez ugyanis általában nem így történik, és a vége mindig egy szomorú, 'jaj, de bánom, hogy mindent elhittem neki' típusú mélyinterjú egy nyomtatott bulvárlapban. A Life.hu-n sem ez az első eset és vélhetően nem is az utolsó, amikor azzal foglalatoskodunk, miért ruházzák fel a nők a férfiakat a szerelem elején olyan tulajdonságokkal, melyeket sok esetben a pasi még csak nyomokban sem tartalmaz.

Komolyan nem látják a fától, hogy eldőlt?

Tettük fel a kérdést korábbi cikkünkben, melyben három híresség (Halle Berry, Britney Spears és Rihanna) kapcsán boncolgattuk, hogy mégis mit várnak a nők. Hogy miért gondolják még negyven-ötven felé is azt, hogy a férfiak értük majd jól megváltoznak. Ennél már több eszük lehetne - gondoljuk, mindeközben a hétköznapokban mi is ugyanebben reménykedünk. Akkor Deáki Tímea párterapeuta segítségével vizsgáltuk meg a három rossz kapcsolatot és a számtalan helytelen döntést, hogy rájöjjünk, miért is sétálunk bele időnként az előre kihelyezett csapdákba.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Miért gondolja a nő, hogy a férfi megváltozik érte?

"Ez egyértelműen az egóval magyarázható" - kezdte érvelését akkor Deáki Tímea. "Ki ne szeretné ugyanis azt gondolni magáról, hogy sokkal különb másoknál? Amikor egy nő egy olyan férfival találja szemben magát, aki minden téren ideális számára (kedves, figyelmes, odaadó, lesi minden kívánságát), akkor nehéz nem arra gondolni, hogy ő egy kiválasztott, különleges személy.

A szerelem amúgy is egy olyan állapot, ahol bármilyen, egyébként nem létező pozitív tulajdonsággal ruházzuk fel a partnerünket. Ezért van, hogy a nagy lángolást követően már nem olyan jóképű, nem olyan kedves, nem olyan klassz a pasi."

Szakértőnk akkor felhívta a figyelmünket arra is, hogy bizony a celebek is emberek, és (a nők) ugyanúgy joggal hiszik, hogy bármi, amit a férfi a múltjában valaki mással esetleg elkövetett, az vele egész biztosan nem eshet meg. "Az emberek többsége ugyanis nem tudja elképzelni, hogy vele ilyen rossz dolgok megtörténhetnek. Egy esetleges katasztrófa hallatán is kívül helyezzük magunkat a történésen, és nem úgy gondolunk rá, hogy legközelebb mi leszünk ott a sztrádán."

Deáki Tímea szerint az ember úgy általában, de a szerelmes különösen úgy érzi, hogy ő más, mint a többiek. "És van egy másik oldala is ennek. Ilyenkor mindig úgy állítjuk be, hogy biztosan a korábbi másik fél, vagyis az ex tehet arról, hogy oda jutott, ahova. Magunkban ugyanis felruházzuk őt olyan negatív tulajdonságokkal, ami felmenti az imádott férfit korábbi cselekedetei alól, pusztán azért, hogy magunkat tisztább képben tüntessük fel magunk és mások előtt."

Miért választunk rossz férfiakat?

"Mert nem tudjuk róluk, hogy azok. Ha hallottunk róla már valamit, ami nem tetszik, akkor is azt hisszük, hogy majd mi megváltoztatjuk a helyzetet. Ha kialakult a kémia, akkor pedig, ahogy már korábban is írtam, olyan pozitív tulajdonságokkal ruházzuk fel a társunkat, hogy abba nem fér bele, hogy esetleg velünk is elbánhat" - állítja Tímea.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.