Miért gondolja a nő, hogy a férfi megváltozik érte?

Forrás: AFP -
Kevin Federline Deáki Tímea Kylie Minogue hűtlenség Chris Brown Halle Berry szerelem megcsalás Britney Spears Olivier Martinez Rihanna kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megbocsátás és babavárás megcsalás után című cikkünkben több híresség kapcsán is feltettük a költői kérdést, hogy mégis mit várnak ezek a nők. Miért gondolják negyven-ötvenfelé is azt, hogy a férfiak értük majd megváltoznak? Ennél már több eszük lehetne - gondoljuk, közben mi is ugyanebben reménykedünk. A Life.hu most három rossz kapcsolatot és számtalan helytelen döntést elemzett szakértői segítséggel.

Ezt a kérdést tettük fel 2013 szeptemberében korábbi cikkünkben, melyben az Oscar-díjas színésznő és férje, Olivier Martinez kapcsolatát elemeztük.

A két sztár története egészen Kylie Minogue mellrák elleni küzdelméig nyúlik vissza. Martinez volt ugyanis az a gyáva férfi, aki addig-addig csalta nyíltan a rákból éppen felépülő párját, míg végre Kylie dobta ki őt. Olivier arca ugyanis nem bírta volna el, ha azzal bélyegzik meg, elhagyta beteg barátnőjét. Ezalatt Halle Berry kétszer volt férjnél. A népszerű baseballjátékos David Justice 1995-ig volt a hitvese, majd 2001-ben hozzáment az r&b-énekes Eric Benet-hez, akitől 2005-ben el is vált. Eric félrelépését követően Berry állítólag megkísérelt egy öngyilkosságot is. Ezután a modell Gabriel Aubry volt a sztár kedvese, tőle született a kislánya, Nahla. 2013 júliusában aztán Olivierrel kimondták a boldogító igent. Ennek persze Aubry nem örült annyira, így amikor legutóbb összefutott Martinezzel, brutálisan összeverekedtek.

Forrás: AFP

Október 5-én született meg a 47 éves Berry második gyermeke, egy kisfiú, aki a Maceo Robert Martinez nevet kapta. A válópert pár hete adták be, állítólag azért, mert igen elfoglaltak, alig jutott idejük egymásra és otthoni teendőikre. Szerintünk azonban inkább az antihős Martinez menekül ismét a felelősség elől, ahogyan tette az Kylie Minogue esetében is.

Hogy a színésznő mégis miből gondolta, hogy Olivier érte majd megváltozik, azt párterapeutánktól, Deáki Tímeától kérdeztük meg:

Miért gondolja a nő, hogy a férfi megváltozik érte?

"Ez egyértelműen az egóval magyarázható. Ki ne szeretné azt gondolni magáról, hogy sokkal különb másoknál? Amikor egy nő egy olyan férfival találja szemben magát, aki minden téren ideális számára (kedves, figyelmes, odaadó, lesi minden kívánságát), akkor nehéz nem arra gondolni, hogy ő egy kiválasztott, különleges személy.

A szerelem amúgy is egy olyan állapot, ahol bármilyen, egyébként nem létező pozitív tulajdonsággal felruházzuk partnerünket. Ezért van, hogy a nagy lángolást követően már nem olyan jóképű, nem olyan kedves, nem olyan klassz a pasi."

Halle Berry komolyan nem látta a fától az erdőt?

"Hát, bizony, ő is csak ember. Joggal gondolhatta, hogy ennyi válással a háta mögött már akár valami végleges is jöhet az életébe, hiszen ismeri önmagát és az embereket. És egyébként is: vele miért történne meg az, ami Kylie-val? Ez tipikusan az, amikor a saját egó dolgozik, és tényleg nem látja a fától az erdőt. Ebben a konkrét szituációban Halle Berry nem azt látta, hogy a pasi magára hagyta a beteg nőt, sokkal inkább azt, hogy vele bezzeg még családot is alapított ez a szuper férfi."

Nyilván sokan ismerik Britney és Kevin Federline kapcsolatát, de az biztos, hogy senki sem érti, 2004-ben miért éppen ezt a pasast tüntette ki figyelmével az akkor 23 éves sztár. A Wikipedia szerint a modell, táncos, rapper és színész Federline már szakított Shar Jacksonnal, amikor összejött Britney-vel, mi azonban erre egy kicsit máshogy emlékszünk. Sharnak és Kevinnek akkor már volt egy gyereke, és 2004. július 20-án született meg a második babájuk, Kaleb Michael Jackson Federline. Okunk van feltételezni, hogy volt átfedés a két kapcsolat között, Britney első fia, Sean Preston Federline ugyanis 2005. szeptember 14-én látta meg napvilágot.

Forrás: AFP

Persze, könnyű utólag okosnak lenni, de talán az énekesnő sejthette volna, hogyha valaki elhagyja a családját és a pár hónapos kisbabáját egy másik nőért, akkor őt és a közös gyerekeiket is lazán képes lesz. És nem telt bele egy évbe sem, ez máris megtörtént. Második csemetéjük, Jayden James Federline 2006. szeptember 12-én született, Britney pedig november 7-én adta be a válókeresetet. Az, hogy ura már az első terhessége idején is vegasi sztriptíztáncosnőkkel múlatta az időt, már csak hab a tortán. Kevinnek 2008 óta tart jelenlegi kapcsolata, melyben 2014 áprilisában megszületett a második, összesen pedig a hatodik gyermeke. Ez pedig azt jelenti, hamarosan Victoria Prince is pakolhat, a statisztikák szerint ugyanis Mr. Federline mindig azután dobbant kapcsolataiból, amikor világra jön a második gyermek.

Hogy Britney döntéseit is tisztábban lássuk, Deáki Tímea segítségét kértük:

Ha érted hagy ott valakit, veled mit csinál majd?

"Ez ugyanúgy az egó kérdése, mint Halle Berry esetében. Az emberek többsége ugyanis nem tudja elképzelni, hogy vele ilyen rossz dolgok megtörténhetnek. Egy esetleges katasztrófa hallatán is kívül helyezzük magunkat a történésen, és nem úgy gondolunk rá, hogy legközelebb mi leszünk ott a sztrádán.

Az ember úgy általában, de a szerelmes különösen úgy érzi, hogy ő más, mint a többiek. És van egy másik oldala is ennek. Ilyenkor mindig úgy állítjuk be, hogy biztosan a másik fél – jelen esetben a terhes nő – tehet arról, hogy ide jutott. Magunkban felruházzuk őt olyan negatív tulajdonságokkal, ami felmenti az imádott férfit ezen cselekedet alól, pusztán azért, hogy magunkat tisztább képben tüntessük fel magunk és mások előtt."

2013 júniusában készült el Tőlük óvakodj! Íme a legbrutálisabb sztárok című cikkünk, mely összeállítás első helyén akkor Chris Brown végzett, nem véletlenül. Rihanna "se veled, se nélküled" kedvesét azért utáljuk, amit a 2009-es Grammy-gála előtt művelt az énekesnővel. Az odafelé vezető úton ugyanis összevesztek, Rihanna beszámolója szerint pedig Brown üres tekintettel agyba-főbe verte őt. Az énekesnő végül kórházba került, és több fellépését is le kellett mondania, de legalább felébredt az álomvilágból, és szakított a szerelmével.

Forrás: AFP

Három évvel később, 2012-ben az énekesnő könnyezve vallotta be Oprah Winfrey-nek, hogy még mindig szereti a férfit. Válaszként Brown a nyakára tetováltatta az akkor 24 éves lány brutálisan összevert arcát.

Rihanna:

"Most egyedülálló vagyok, de mióta nincs érvényben a távoltartási végzés, tartjuk a kapcsolatot."

"Tényleg szeretem, és a legfontosabb az a számomra, hogy végre megtalálja a békét. Nem lehetek addig nyugodt, amíg ő boldogtalan vagy magányos."

"Ne ítéljetek el engem azért, amiért vissza szeretném kapni Christ!"

Ha hihetünk a híreknek és a Twitter-fotóknak, akkor Riri és Chris 2012 karácsonyát és szilveszterét is együtt töltötték. 2013 februárjában úgy tűnt, Brown eljegyezte barátnőjét, ennek örömére Rihanna márciusban közölte, gyermeket szeretne párjától. Májusban aztán szakítottak. A zenész természetesen az énekesnőt okolta, amiért állandóan turnézott. Az, hogy közben Chris az egyik exbarátnőjével vigasztalódott a születésnapi partiján, nyilván nem lényeg.

2013 augusztusa óta Brown kisebb-nagyobb megszakításokkal börtönben van, vagy ha épp nincs, akkor tárgyalásra vár. Korábban cserbenhagyásos gázolás miatt adta fel magát, 2014 márciusában pedig azért került hűvösre, mert megszegte rehabilitációs központjának szabályait. Rihanna 2009-es bántalmazása miatt ugyanis részt kellett vennie egy elvonókúrán, ahonnan végül elbocsátották, mert többször is megsértette az intézmény szabályait. Ezzel pedig a bíróság által elrendelt kezelés feltételeit is megszegte. Legközelebbi tárgyalása a hírek szerint április 17-én lesz.

Deáki Tímeának több kérdést is feltettünk Rihanna kapcsán:

Tényleg ilyen nagy lehet a lila köd?

"Igen, ilyen nagy a lila köd. A szerelem nem csak mendemonda módon vakítja el az embereket. Az pedig, hogy szinte mindig ugyanolyan társat választanak, szintén természetes. Ők indítanak el bennük ugyanis olyan kémia folyamatokat, amivel kialakulhat a szerelemérzés."

Miért választunk rossz férfiakat?

"Mert nem tudjuk róluk, hogy azok. Ha hallottunk róla már valamit, ami nem tetszik, akkor is azt hisszük, hogy majd mi megváltoztatjuk a helyzetet. Ha kialakult a kémia, akkor pedig ahogy már korábban is írtam, olyan pozitív tulajdonságokkal ruházzuk fel a társunkat, hogy abba nem fér bele, hogy esetleg velünk is így bánhat."

Mi a közös ebben a három nőben?

"Ezek a nők világsztárok. Nagyon kevés olyan ember van, aki ne hajbókolna nekik. Ezt igen nehéz feldolgozni. Ha találnak egy olyan embert, aki nemcsak sztárként, hanem hétköznapi szinten is képes velük kommunikálni, az segíthet feldolgozni az óriási ismertséggel járó feladatokat.

A legtöbb ismert nőnek a párja is az, így nekik sem könnyű ez a feldolgozási folyamat. Az agresszív hajlam mellett elképzelhető, hogy a rajtuk lévő frusztráció hoz elő olykor irreális reakciókat. Rihanna esete más. Ő a tipikus példája az elnyomott, bántalmazott nőnek. Azért megy újra és újra vissza a szadista párjához, mert annyira mélyre került az önbecsülése, hogy szerinte azt csak a párja tudja feloldani. Azt hiszik, hogy minden egyes dologgal, amit megtesznek a férfinak, előrébb kerül és javul a kapcsolatuk, de ez soha nem lesz jobb. Sok idő, gyakran több év is eltelik, mire erre rájönnek, és legfőképp mernek is lépni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.