Egyedül ülsz otthon a kanapén egy doboz fagyival és a Bridget Jones első részével: ismerős? Nem csak ez az egyetlen dolog, amit akkor teszel - akár ellensúlyozásként - ,ha egyedül vagy.

1. A kínzó, magányos egy óra. Egész nap pörögnek az események: munka, barátok, sport, szórakozás. Aki nem szeret egyedül lenni, annak a hazaérés és a hirtelen rászakadt szabadság inkább frusztrálóan tud hatni, nem pihentetően. Ekkor gyakran felmerülhet benned a kérdés: „Most mégis mit csináljak?”

Forrás: giphy.com

2. Nincsenek tervek. Semmit sem tervezel meg előre, csupán alternatíváid vannak, így garantált a folyamatos izgalom és pörgés, amikor nem azon kell gondolkodnod, hogy miért vagy egyedül.

3. "Mit csinálsz ma este?" Erre a kérdésre tíz mondatban válaszolsz, hiszen két hétre előre telepakoltad az estéidet. Ha mégis valamelyik program borulna, még másik öt közül tudsz választani. 

4. Túlzott költekezés: pótcselekvés vagy figyelemelterelés? Legyen szó bármilyen nehézségről, egy jó shopping mindig rendbe rázza a lelket – addig sem otthon gubbasztasz azon morfondírozva, hogy miért jutott neked ez a silány, magányos élet. 

Forrás: giphy.com

5. Az internet a legjobb barátod. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest: minden oldalt használsz annak érdekében, hogy lefoglald magad, elvond a figyelmed a magányról és táplálkozz a lájkokból, véleményekből.

+1 Nincs otthon kaja, mert nincs kire főzni. Szóval akkor miért legyen elemózsia, hogy megromoljon? Hiszen úgysem vagy otthon sokat.

Nem szeretsz egyedül enni? Itt van 5 érv, amiért érdemes!
Egyedül vagy külön? Párban szép az élet, bizonyos dolgokat kimondottan élvezetes mással csinálni, ez nem feltétlenül vonatkozik az evésre. Íme, 5 ok, amiért jobb, ha egyedül eszel.