Szerelmeskedés közben némi háttérzene jól szokott jönni. Na de milyen is legyen? Ajánlunk egy jó adag olyan dalt, amikkel biztosan nem fogsz mellé: ezeknek a számoknak akkora az erotikus töltetük, hogy a hangfalak is felizgulnak tőlük.

Madonna: Justify My Love

Madonna dalainak rendszeresen visszatérő témája a szex, elég csak azt említenünk, hogy az egyik híres albumának címe Erotica volt. Ez a szám nem arról a lemezről való, és nem is tartozik talán Madonna legnagyobb slágerei közé, de a hipnotikusan csábító hatása alól lehetetlen kivonni magunkat (zenéjét szerezte: Lenny Kravitz!). És akkor a videoklipjét még nem is említettük.

Joe Cocker: You Can Leave Your Hat On

Ha Kim Basingernek és Mickey Rourke-nak bejött, akkor jó lesz nekünk is, nem igaz? A 9 és fél hét nevezetes betétdalát persze elsősorban vetkőz(tet)éshez ajánljuk.

Sade: The Sweetest Taboo

Na, vajon mi lehet az a bizonyos címbeli „legédesebb tabu"? Igen, pont az, és ezt Sade olyan ártatlansággal vegyes vágyakozással, no meg pezsdítő latinos ritmusok közepette tudta énekelni, hogy az máig khm... működik.

Marvin Gaye: Sexual Healing

Valószínűleg nincs a világon olyan legszexisebb dalokat összegyűjtő lista, amin nem szerepel legalább egy számmal Marvin Gaye - az énekes, aki férfiak generációinak segített a megfelelő hangulat megteremtésében a bugyiba való bejutáshoz. Az ő hangjával könnyű.

Serge Gainsbourg: Je t'Aime... Moi Non Plus

A szám, amit azok is biztosan ismernek, akik sosem hallották még a címét, és különben sem tudják, hogy kell kimondani, az előadó nevével egyetemben. A francia nyelv még sosem volt olyan szexis, mint ebben a hűtőházba is pillanatok alatt fülledt hangulatot varázsoló dalban, amit énekes-dalszerzője az akkori szerelmével, a filmsztár Jane Birkinnel együtt rögzített. Talán ezért (is) annyira hatásos.

Depeche Mode: I Feel You

A Depeche Mode számai nemcsak Dave Gahan kétségkívül erotikus hangja miatt olyan érzékiek - a témájuk is gyakran szexuális, sőt olyan egészen merész területekre is elmerészkednek, mint a Master and Servant, vagy a Strangelove által megénekelt BDSM.

Az I Feel You viszont mindet veri a lehengerlő energiájával: olyan, mint az ajtón való belépés után egyből leteperni valakit.

Lana Del Rey: Blue Jeans

Lana Del Rey az nőben, ami Dave Gahan férfiban (még ha ezen most Depeche Mode-rajongók ezrei is háborodnak fel): a Hang, aminek elég megszólalni ahhoz, hogy nedvessé és szűkké váljanak az alsóneműk. És ha még emellett még a vágyakozásról is énekel...

INXS: Need You Tonight

„Kellesz ma éjjel" - szól a szám címe, és Michael Hutchense-nek ezt el is hisszük minden alkalommal. Főleg, hogy ő aztán az életével is hitelesítette az örök szexuális sóvárgás mindennél nagyobb erejét.

Blackstreet: No Diggity

A funky és a soul vélhetően a legerotikusabb könnyűzenei műfajok, és épp ennek a kettőnek a kereszteződésében született meg az a szám, amire már lassan 20 éve lehetetlen nem popsit riszálni. Lassan, egymáshoz simulva.

Chris Isaak: Wicked Game

A szám, amitől egyszerre lesznek nedvesek a szemek és a bugyik: van-e annál meg- és beindítóbb, ha egy férfi ilyen átéléssel dalol arról, hogy szerelembe akar esni? És a végén meg csak úgy hozzáteszi, hogy: „veled". Kész.