Életfogytiglanra ítélték a londoni magyar lány, Ágnes gyilkosát

Forrás: Thinkstock -
gyilkosság életfogytiglan büntetés Ágnes ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy éves nyomozói és bírósági munka után idén nyáron lezárult a magyar lány gyilkossági ügye. A mindössze húszéves Ágnest egy sofőrként dolgozó idős férfivel látták utoljára, aki bár tagadta a tettét, mégis minden bizonyíték ellene szólt.

Ágnes még tavaly májusban tűnt el, majd egy hónappal később egy londoni parkban bukkantak rá a holttestére. A meggyilkolásával N. Paizant gyanúsították, ugyanis a nyomozás során előkerült az egyik köztéri kamera felvétele, amelyen látható, hogy a fiatal magyar lány besétál a férfi konténerházába. Paizan vagyonos volt, mégis embertelen körülmények között élt.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A férfit később látták, amint egy kútnál lemossa magáról a vért, majd a konténerből az autójába pakol néhány dolgot. A tárgyak között volt a lány fehér bundája, rózsaszín cipője és egy szőnyeg is. A vádak szerint a lányt több mint 20-szor ütötte fejbe egy elektromos fűrésszel. A holttestet egy éjszakára az autójában hagyta, majd másnap elásta egy londoni parkban.

Paizan tagadta, hogy megölte volna a lányt, sőt megdöbbentő dolgokat állított a lányról. Elmondása szerint Ágnes kéregetett és drogozott. A bizonyítékok szerint a férfi többször is közösült a lánnyal, és a feltételezések szerint azért követhette el a gyilkosságot, mert aznap a lány megtagadta a szexet.

A bíróság a bizonyítékok fényében végül életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte Paizant – írja a BBC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.