A Játékkészítő című pop-musical premierje december 27-én lesz. Olyan sztárok szerepelnek benne, mint Alföldi Róbert, Oroszlán Szonja, Bereczki Zoltán, Pokorny Lia, Király Linda, Király Viktor, Radics Gigi. A mesehősök gőzerővel készülnek a bemutatóra. Íme, néhány izgalmas adat a zenés akciómeséről.

Azt már tudjuk, hogy ki fogja játszani az idei szuperprodukció főszerepét, sőt, már az sem titok, hogy Bereczki Zoli újra énekelni fog. Most újabb izgalmas információk derültek ki a Játékkészítővel kapcsolatban. Íme:

Forrás: Játékkészítő/Peter Kallo

1. Egy új szereplőt köszöntött a stáb a napokban, Gundel Takács Gábort, aki Géza Bá-t, a hat és fél fejű sárkány feledik fejét fogja alakítani. "Azért esett Gáborra a választás, mert a "feledik fej" folyamatosan kommentálja a sárkány küzdelmeit, így nagyon testhezálló a szerep" – mesélte Illés Gabriella, a darab producere.

2. A színpad egyik különlegessége, hogy nincsen zsinórpadlása, 30 mozgatott függesztési pontot kellett kiépíteniük. Ennek ellenére minden díszlet függesztve van, így az állványok nem rontják el a színpadképet.

3. Különleges kellékekkel dolgoznak az alkotók, az újcirkusz világát idéző két gumiasztal, egy trapéz és egy kínai rúd is feltűnik.

4. Fél perc alatt nő ki a színpadból nyolc, 7 méteres paszuly, majd egy 4,5 méteres gondola "úszik" be a színpadra a nézőtéren át és feltűnik egy 16 méteres sárkány is, amellyel a főhősök küzdenek majd meg.

Király LindaForrás: Játékkészítő/Peter Kallo

5. Ha már a számoknál tartunk, meg kell említeni a 250 m2 teljesebbé teszi a látványt. A színpadon 200 db intelligens lámpa világít, amelyek 400 méter híd szerkezeten helyezkednek el, és a berendezések működtetéséhez 8 km kábelt használnak fel. A színháztechnikai mozgatásokhoz 6000 m kötelet, 300 db csigát és 400 db karabinert építettek be és felkerült a színpadra 2 db, 4.5 m átmérőjű szélgép is.

6. De nem csak a színpadra, hanem a színészek megjelenésére is sokat adtak. 110 jelmez vonul a darab során, amelyekhez összesen 2500 méternyi anyagot használtak fel. Csak Aquatánia ruhájához – amely 10 ember munkájának gyümölcse - 200 méter különféle anyagból készült. A háromfejű sárkány jelmeze 5 hét modellezés után 3 hét alatt készült el, és a tollak is egyedileg lettek válogatva, megfestve. A darabban 30 különböző paróka tűnik majd fel a szereplők fején, a legnehezebb 2,5 kg, a leghosszabb a Dzsinn 180 cm-es hajkölteménye.

A produkcióra külön mesebusszal is eljuthatsz – erről IDE kattintva olvashatsz!