Így lesz gyönyörű a bőröd nyáron is - Fogadd meg a szakember tippjeit

Forrás: Thinkstock -
bőr nyár napsütés arc bőrápolás
Javában tombol a nyár, amit már alig vártunk, ám az önfeledt vakációzás alatt sem szabad megfeledkezni arról, hogy védjük és ápoljuk a bőrünket, hiszen ezekben a hónapokban különösen nagy igénybevételnek van kitéve: a napsütés, a sós vagy klóros víz mind-mind szárítja és károsítja. Az alábbiakban szakértő ad néhány tanácsot, hogy bőrünk akkor is ragyogó legyen, ha magasra kúszik a hőmérő higanyszála.

Használjunk fényvédőt!

Nyáron a napsütésé a főszerep, azonban pozitív hatásai mellett a Nap káros UV-sugarakat is kibocsájt, amelyek ellen ajánlatos felvértezni magunkat. Fényvédőt nemcsak ilyenkor, hanem minden évszakban ajánlatos az arcbőrön használni, de a nyári időszakban kifejezetten nélkülözhetetlen része a bőrápolásnak. Érdemes kifejezetten arcra kifejlesztett napvédőt felkennünk, sőt, már elérhető számos olyan nappali arckrém is, amely fényvédő összetevőket tartalmaz. Ne feledkezzünk meg a nyakról és a dekoltázsról sem, hiszen ezeken a területeken is nagyon vékony a bőrünk, hajlamos a leégésre. Ha pedig az egész testünk ki van téve a napfénynek, például strandolás vagy kertészkedés közben, akkor természetesen kenjük be magunkat mindenhol!

Tudd, hogy mit, miért kensz magadra - Így igazodsz el a fényvédők között

Hidratáljunk!


Szintén nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a folyadékbevitelre, ez egyebek mellett bőrünk egészsége szempontjából is lényeges, hiszen a vízhiányos bőr fakó és száraz. Kánikulában többet izzadunk, így többet is kell innunk, mint az év más időszakában. Egy felnőtt napi vízbeviteli igénye nagyjából 3,5 dl 10 kilogrammonként, tehát egy 70 kilós embernek napi 2,5 liter vizet ajánlatos innia. Nagy melegben ez akár 3-4 literre is felkúszhat, pláne, ha még sportolunk is. Ilyen nagy mennyiségű folyadék fogyasztásánál fokozottan kell ügyelni arra, hogy jól elosszuk az ébren töltött időnkben, ne este hatkor kezdjük el dönteni magunkba a vizet.

Egész évben fontos a fényvédelem, de nyáron kiemelten oda kell rá figyelni. Forrás: Thinkstock

Válasszunk nyárkompatibilis készítményeket!


A krémek többsége ilyenkor elnehezítheti a bőrünket, így érdemes beszereznünk egy hidratáló arcpermetet, ami nemcsak a reggeli készülődés része lehet, hanem a nap folyamán bármikor lefújhatjuk vele az arcunkat, ha úgy érezzük, a tikkasztó levegő kiszárította a bőrünket. A legtöbb ilyen „mist" antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek felerősítik a fényvédők hatását. A szakember felhívja a figyelmet, hogy a nyári bőrápolásban segítségünkre lehetnek még a szérumok is. A hialuronsavat tartalmazó készítmények kiválóak a vízhiányos állapot kezelésére, de a kínálat hatalmas, akadnak még például vitaminokat vagy kollagént tartalmazó szérumok is.

Ápoljuk a lábainkat!


Nyáron előtérbe kerülnek lábaink, hiszen sokszor veszünk fel nyitott szandált vagy papucsot. Egy 15 perces lábfürdő után könnyebben el tudjuk távolítani a nemkívánatos bőrkeményedéseket. Ha extrán frissítő élményre vágyunk, tegyünk a vízbe citromfű vagy rozmaring illóolajat, de ha profi segítségre lenne szükségünk, kérjünk időpontot egy pedikűrösnél. Egy forró aszfalton rohangálós nap után a talpunk úgy tud sajogni, mintha mezítláb kellett volna végigszaladnunk a városon. Az egyik neves hazai hotel szakértője szerint erre a kellemetlen érzésre remek gyógyír lehet egy mentolos vagy teafaolajas lábkrém, amelyinek használatával sarkunk berepedezését is megakadályozzuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.