Kendall Jenner Amanda Seyfried mentális betegség sztárok magazin Leonardo DiCaprio Diana hercegnő Ryan Reynolds
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mentális betegségek nem kímélik az embert, akár híres, akár nem. A csillogás mögött gyakran súlyos terheket cipelnek kedvenc sztárjaink. Bár kívülről úgy tűnhet, hogy kivételes helyzetben vannak, a hírnévvel járó nyomás vagy más, nyomasztó élethelyzetek az ő életükre is rányomják a bélyegüket.

Ma már szerencsére egyre nyitottabban kezeljük a mentális betegségeket, és egyre kevésbé számít tabunak elmondani, ha valami nincs rendben. Az alábbi világsztárok is vették a bátorságot, megnyíltak a világ felé, és talán még másokat is inspirálnak arra, hogy ne próbálják elnyomni, ha mentális problémájuk van.

Kendall Jenner

Kendall Jenner Forrás: Getty Images for The Met Museum/Vogue

A gyönyörű modell néhány évvel ezelőtt vallott problémáiról Cara Delevingne-nek egy interjúban. Elmondta, hogy sokszor annyira szorong, hogy az éjszaka közepén pánikrohamokra ébred. Hozzátette, hogy a világnak sokkal több szeretetre lenne szüksége, és borzasztóan megviseli, hogyha ránéz a közösségi médiára, akkor azt látja, hogy mindenki a legrosszabbakat mondja egymásnak. Számára nagyon nehéz pozitívnak maradni egy ennyire negatív közegben.

Ryan Reynolds

Ryan Reynolds Forrás: Imaginechina via AFP/Niu daqing - Imaginechina

A színész a Deadpool forgatása alatti szorongásáról beszélt egy interjúban. Elmondta, hogy képtelen volt aludni, vagy ha mégis sikerült neki, akkor is csak ülve tudott pihenni egy keveset. Akkor is, amikor már a film utómunkái zajlottak, és már jártak különböző helyszínekre, hogy reklámozzák a filmet, amiért már akkor mindenki megőrült. Úgy érezte, hogy a hatalmas elvárások felemésztik.

Dakota Johnson

Dakota Johnson Forrás: Getty Images/FilmMagic/Taylor Hill

A Szürke 50 árnyalatának színésznőjét sem kímélik a mentális problémák. Bevallotta, hogy sokszor olyan pánikrohamok törnek rá, hogy már azt sem tudja, mit csinál vagy mire gondol. Komoly szorongásos rohamok gyötrik, és már előre retteg, hogy mikor jön a következő.

Amanda Seyfried

Amanda Seyfried Forrás: Getty Images

A Mamma Mia bájos színésznője bevallotta, hogy 19 éves kora óta antidepresszánst szed, bár csak kis mennyiségben, de nem tervezi letenni. Úgy érzi, nem meri megkockáztatni, hogy anélkül mi történne. Továbbá kiáll amellett, hogy nem szabad megbélyegezni azokat, akik gyógyszert szednek mentális betegségeikre. Hiszen attól még, hogy nem látszik, mint mondjuk egy ciszta, ugyanúgy ott van. Ha pedig van lehetőség a kezelésére, akkor bizony kezelni kell.

Diana hercegnő

Diana hercegnő és Vilmos herceg Forrás: Getty Images/Anwar Hussein

Egy 1995-ös interjúban nyílt meg szülés utáni depressziójával kapcsolatban. Elmondta, félreértettnek érezte magát, és úgy érezte, senki nem hallgatja meg. Hatalmas fájdalom volt benne, és képes volt saját magát bántani. Úgy érezte, senki nem veszi komolyan a problémáját, és az emberek azt gondolták, hogy mivel állandó médiaszereplő volt, elég figyelmet kap. Ráadásul szégyellte magát, amiért képtelen volt megbirkózni a nyomással.

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio Forrás: Getty Images/WireImage

A Oscar-díjas színész obszesszív-kompulzív zavarban (OCD) szenved. Bevallotta, gyakran érez késztetést, hogy többször is átmenjen az ajtókon, és minden egyes járdán maradt rágógumi-foltra rá kell lépnie. Idővel megtanulta kezelni OCD-hajlamait, és időnként képes megállítani magát, és megmagyarázni magának, hogy nem kell rálépnie minden egyes foltra, amit lát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.