Megdöbbentőnek és pofátlannak találta az udvar, hogy Harryék Lilibetnek nevezték el kislányukat

Forrás: Getty Images/Wpa Pool -
Meghan Markle II Erzsébet királynő Lilibet Harry herceg
Bennfentesek szerint II. Erzsébet nagyon dühös volt, amikor Harry herceg és Meghan Markle az ő különleges becenevét, a Lilibetet adták a kislányuknak. Harry ezzel szemben azt állítja, hogy a néhai királynő áldását adta a névadásra. 

Amikor Harry és Meghan bejelentették születendő kislányuk nevét, az udvarban nagy volt a felzúdulás: megdöbbentőnek és pofátlannak találták a névválasztást. Annál is inkább, mivel a Lilibet a néhai királynő szeretetteljes gyerekkori beceneve volt (mivel nem tudta kiejteni az Erzsébetet), csak a szülei, VI. György király, az anyakirálynő és nővére, Margit hercegnő, valamint férje, Fülöp herceg és néhány közeli barátja nevezte így.

"Nagyon kedves volt számára ez a név, és azt várta volna, hogy a közeli családdtagjai is engedélyt kérnek tőle, mielőtt használják" - nyilatkoztak bennfentesek. Harryék ezzel szemben azt állítják, ők kértek engedélyt és meg is kapták. A házaspár szóvivője akkor azt mondta: „A herceg beszélt a családjával a bejelentés előtt – valójában a nagymamája volt az első családtag, akit felhívott."

"Az egyetlen, ami kifejezetten az enyém, az a nevem, és ezt most elvették tőlem." Forrás: Getty Images/Wpa Pool

A BBC ezzel szemben arról számolt be, hogy úgy tudják, hogy a királynőt nem kérdezték meg Meghanék, hogy használhatják-e a nevet, így ő rettentően dühbe gurult, amikor a bejelentés megtörtént. Úgy tudni, a királynő nem is azon háborodott fel, hogy Lilibet lett a dédunokája, hanem azon, hogy Harry azt állította, engedélyt kért tőle hozzá, pedig nem így történt.

"Nem a saját tulajdonom a palota, nem saját tulajdonom ott egy festmény sem. Az egyetlen, ami kifejezetten az enyém, az a nevem, és ezt most elvették tőlem" - nyilatkozta akkor egy bennfentes szerint.

Más források szerint az igaz, hogy a királynőt a pár felhívta, de ő nem érezte magát abban a helyzetben, hogy nemet mondjon a kérésre.

Úgy tudni, a királynő nem örült a névválasztásnak. Forrás: Getty Images/Indigo/Max Mumby

Hogy miként történt, azt valójában csak az érintettek tudhatják, de úgy tűnik, a palotában nagyon örülnek annak, hogy a vélt vagy valós incidens napvilágot látott,

ugyanis ez azt bizonyítja, hogy ha Harry ebben hazudott, mi mindenben csúsztathatott az emlékirataiban és nyilatkozataiban, hogy ártatlan báránynak állítsa be magát.

Robert Hardman Károly királyról szóló új életrajzi könyvében azt írja, hogy a házaspár jogi lépéseket fontolgat azon sajtóorgánomok ellen, amelyek azt állítják, nem kaptak engedélyt II. Erzsébettől - írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.