Túlzásba vitte a barnulást, kitiltották a szoláriumokból

tanorexia szolárium bőrrák szépség függőség barnulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Kitiltottak az amerikai szoláriumokból, ezért Angliában folytatom a barnulást!" - mondja a szoláriumfüggő Patricia Krentcil, aki a világ legrosszabb édesanyja címet is viseli.

A szoláriumfüggő nőt - aki hivatalosan a világ első tanorexiása - kitiltották Amerika összes szoláriumszalonjából. Patricia ennek a káros szenvedélynek köszönheti a világ legrosszabb szülője címet is: 5 éves, fehér bőrű, vörös hajú kislánya leégett a szoláriumban, miután anyja elvitte magával barnulni. A felelőtlen édesanyát le is tartóztatták. A bíróságon azt állította, hogy a kislány a kertben játszott, akkor kapta meg a nap. Ítélet még nem született, de ha bűnösnek találják, akkor akár 10 év börtönt is kaphat.

Northfoto
Northfoto

Patricia most új életet akar kezdeni, azt tervezi, hogy 5 gyerekével Londonba költözik, és ott folytatja a barnulást.
"Arra születtem, hogy napozzak, és nincs szebb dolog annál a bőrszínnél, amit a szolárium adhat" - nyilatkozta a The Sun című napilapnak. "Nemrégiben kitiltottak az összes szalonból, ezért most órákat kell kenegetem magam barnítókrémmel, hogy olyan színem legyen, amilyet szeretnék. Itt, New Jerseyben nincs jövőm, ezért olyan helyre szeretnék költözni, ahol úgy élhetem az életemet, ahogy akarom. Szeretem Londont, és a családom is kész elköltözni. Csak így találhatom meg újra a boldogságot."

A tanorexiás asszony könnyeivel küszködve vallotta be, hogy függősége miatt megromlott a házassága, ennek ellenére nem tud felhagyni a barnulással.

"Nem emlékszem, hogy bármikor is fehér lett volna a bőröm. Fiatal koromban a barnasággal azonosítottam a szépséget, ezért órákat töltöttem napozással. Minnél barnább lettem, annál vonzóbbnak éreztem magam. Aztán 12 évvel ezelőtt kipróbáltam a szoláriumot. Teljesen elvarázsolt, az első perctől kezdve függő lettem. Vannak, akik isznak vagy drogoznak, vagy ételfüggők - nekem a barnulás a káros szenvedélyem. Az még sosem jutott eszembe, hogy túlzásba vinnén, sőt, mindig világosabbnak láttam a bőrömet, mint amilyen valójában volt."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Patricia így érzi magát szépnek

Az asszonyt már az orvosok is figyelmeztették, hogy káros szenvedélyébe belehalhat, rákos lehet, de őt nem érdekli, nem hisz nekik. Mióta Patricia sokkoló fotói és letartóztatásának híre bejárta a világsajtót, a lakóhelyén is kiközösítették. Azt reméli, Londonban majd nem ismerik fel annyian. Szerinte az az emberek ott tanultabbak és tájékozottabbak, így elfogadják szenvedélyét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.