A karalábé finom, tele van vitaminokkal, és ízletes fogás készíthető belőle. Bódi Margó azt is elárulja, hogy hogyan. Az édességrajongóknak pedig almás rétest ajánlunk mellé.

Töltött karalábé

Hozzávalók 4 személyre:

• 80 dkg friss karalábé
• 30 dkg darált pulykacomb
• 3 db zsemle
• só, bors
• 5 dkg vöröshagyma
• 1 csokor petrezselyemzöld
• 1 db tojás
• 3 dl 12 %-os tejföl
• 5 dkg liszt


Elkészítése:

A meghámozott karalábék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk.

A darált húsból, áztatott zsemléből a tojással, a petrezselyemzölddel és a fűszerekkel ízesített tölteléket készítünk, majd a kikapart karalábékba töltjük.

A kikapart részeket sós vízbe feltesszük főzni, a megtöltött karalábékkal együtt.

Ha megfőtt, kiemeljük a megtöltött karalábékat.

A megmaradt főzőlét tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük, és jóízű főzeléket készítünk belőle. 

Tálaláskor a főzelékkel leöntjük a megtöltött karalábékat, és párolt barna rizst adhatunk mellé.