Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Egy finom és rendkívül egyszerű süteményt ajánlunk az év utolsó napjaira, vagy akár magára az óévbúcsúztató bulira. Szilveszter éjszakáján úszunk a pezsgőben és a mámorban, ezért a süteményt is megbolondítottuk némi alkohollal.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

2 csomag gesztenyemassza
25 dkg háztartási keksz
13 dkg vaj
1 narancs leve
5 cl rum

A habtetőhöz:

3 tojásfehérje
6 dkg kristálycukor

Elkészítés:

A háztartási kekszet ledaráljuk, majd egy műanyag keverőtálban összekeverjük az olvasztott vajjal. Az így kapott masszát egy magas peremű tortaforma aljára nyomkodjuk, majd kis időre hűtőbe tesszük. Közben a kész gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk, vagy reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a rumot, hozzáfacsarjuk a narancs levét, és a megkeményedett tortaalapunkra helyezzük, amelyen egyenletesen elsimítjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a gesztenyeréteg tetejére simítjuk. A sütő grillező funkcióján addig sütjük, amíg halványszínű lesz – körülbelül 1-2 perc, vigyázzunk, mert könnyen elég. A gesztenyetortát cikkekre vágva tálaljuk.

Elkészítési idő: 15 perc

Extra tippünk:
Tehetünk bele 1 teáskanál őrölt fahéjat is.